Юнацька збірна України U-19 розпочала тренувальний збір в Іспанії. В Марбельї синьо-жовті зіграють на турнірі за участі чотирьох збірних.

11 жовтня відбудуться півфінали Україна – Нідерланди та Англія – Швеція. На 14 жовтня заплановані матч за третє місце й фінал.

Про підготовку збірної України U-19 офіційному сайту УАФ розповів головний тренер нашої команди Дмитро Михайленко.

– На цьому зборі два поєдинки на турнірі в Марбельї будуть як плацдарм для того, щоб знайти найкращі поєднання футболістів в обороні та в атаці. Нам потрібні хороші спаринги, щоб зрозуміти, яких гравців краще використовувати в різних тактичних схемах.

У нас є нові виконавці, яких тренерський штаб хоче побачити на власні очі. Це ті виконавці, які чудово проявили себе у вересні-жовтні на клубному рівні. І вже після цього збору ми визначимося, хто поїде на кваліфікацію чемпіонату Європи.

У нас велика конкуренція, є дуже талановиті футболісти середньої лінії, також є багато гравців, які мають добрий вигляд в атаці, але нам потрібно зрозуміти, який вигляд ці хлопці матимуть на рівні збірних.

Незважаючи на те, що у спарингах на зборі в Іспанії нам протистоятимуть команди, які на рік молодші, важливість ігор від цього не змінюється. Насамперед ми дивимося на своїх футболістів. Потрібно для себе зрозуміти, яких гравців краще використовувати в тій чи іншій ситуації. Ми недовго працюємо разом, але в нас є виконавці, яким більше подобається, коли команда захищається, а є група гравців, яким більше хочеться атакувати. Це все треба привести до спільного знаменника. Нам потрібно використати будь-який шанс, щоб мати кращу зіграність, щоб до офіційних матчів підійти підготовленими якнайкраще, – сказав Михайленко.

Нагадаємо, юнацька збірна України U-19 із 13-го до 19 листопада в Нідерландах братиме участь у кваліфікаційному раунді Євро-2025. Окрім господарів, синьо-жовтим протистоятимуть збірні Казахстану та Словенії.