Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) офіційно повідомив, що дискваліфікація півзахисника «Ювентуса» Поля Погба за провалений тест на допінг скорочена з 4 років до 18 місяців.

31-річний француз зможе повернутись до тренувань у січні 2025 року, а з березня – грати. Також було скасовано його штраф у розмірі 5 000 євро.

Рішення про відсторонення футболіста було прийнято 28 лютого 2024 року, в його організмі були знайдені сліди вживання тестостерону. Дискваліфікація почала відлік від 11 вересня 2023 року.

Погба подав апеляцію на це рішення, зараз CAS частково її задовольнив.

Суд визнав факт порушення гравцем антидопінгових правил та скоротив покарання до 18 місяців, а не до 12, як того просив захист хавбека.

За версією захисту футбоілста, позитивний тест на допінг став результатом помилкового прийому добавки, прописаної лікарем у Флориді. При цьому француза запевнили, що лікар був обізнаний про антидопінгові зобов’язання і враховуватиме їх при роботі з футболістом.

Експертна комісія погодилася з більшою частиною наданих Погба доказів, але заявила, що йому слід було виявити більшу обережність.