Рома зіграє на полі Монци в рамках 7-го туру Серії А 2024/25. Артем Довбик відіграв лише півгодини у провальному матчі ЛЄ проти Ельфсборга, але сьогодні повертається до основи Роми.

Серія А, 7-й тур.

Монца – Рома  1 : 1.

0 – 1. Довбик – 61.

1 – 1. Дані Мота – 70.

Рома у четверговому матчі Ліги Європи застосувала ротацію і зазнала принизливої поразки від Ельфсборга (0:1). Артем Довбик тоді відіграв лише півгодини, а сьогодні очікувано повернувся в основу. “Вовки” гостювали на полі найгіршої команди Серії А – Монци, яка єдина досі не знала смаку перемог. Італійська преса навіть почала писати про потенційне звільнення Івана Юріча, якщо Рома зазнає невдачі проти аутсайдера.

Довбик завдав дальнього удару в дебюті зустрічі, але його заблокували захисники. На 15-й хвилині українець забив. Постріл Коне прийняла стійка, і Артем першим встиг на добивання. Радість Роми обірвав прапорець лайнсмена – офсайд. Детальна графіка підтвердила, що одна нога Довбика таки була у положенні поза грою.

Юріч через травму був змушений знімати Ель-Шаараві. На полі з’явився Залевскі, якого встигли охрестити “щуром” і хотіли продати, але поляк отримує новий шанс в Ромі.

Монца раптом ледь не забила. М’яч у карному майданчику ідеально відлетів до Даніеля Мальдіні, проте дебютант збірної Італії безхитрісно вліпив у Свілара. Рома дзвіночок почула і більше не дозволяла господарям створювати щось в атаці. У самих “вовків” били Пеллегріні та Коне – м’яч свистів повз нижній кут. На жаль, Довбик до перерви був зовсім відрізаний від команди. Всього 9 дотиків до м’яча, одна з найгірших оцінок у складі гостей.

Старт другого тайму був значно веселішим. Першу нагоду Довбик запоров. Суле запустив українця на побачення з кіпером, але той з лінії карного майданчика поспішно пробив над воротами. На 61-й хвилині Артем розібрався ідеально. Центрфорвард Роми отримав передачу від Крістанте, корпусом відтіснив одного захисника, замахами прибрав ще двох і чітко вдарив повз кіпера. Четвертий гол Довбика за Рому та третій в Серії А.

Перевага “вовків” не протрималась навіть 10 хвилин. Мальдіні протягнув м’яч по центру і відкотив лівіше Карбоні. Свілар відчайдушно намагався перехопити простріл, але відбив прямо в ноги Моті – 1:1.

Довбик мав шанс виступити в ролі асистента, коли дотепно відкинув під удар Коне. Француз трішки не докрутив під дальню стійку. Юріч випустив Шомуродова у пару до українця, але все марно. Рома не змогла впоратись з Монцою і йде на дев’ятій сходинці, маючи 10 очок. “Джаллороссі” не програють у чемпіонаті 5 турів поспіль (2 перемоги, 3 нічиї) – невже Юріча все ж виженуть?