Сьогодні пройшов матч 9-го туру чемпіонату України. “Шахтар”, у якого зараз чорна смуга в єврокубках, намагався здолати черкаський “ЛНЗ”, який розпочав сезон в УПЛ максимально потужно (команда взяла 9 очок у чотирьох матчах), але наразі відчуває певний спад.

УПЛ, 9-й тур.

Шахтар Донецьк – ЛНЗ Черкаси 5 : 1.

1 – 0. Судаков – 13.

2 – 0. Зубков – 26.

3 – 0. Судаков – 50.

4 – 0. Судаков – 53.

5 – 0. Судаков – 57.

5 – 1. Нонікашвілі – 62-пен.

Шахтар у двох минулих матчах не знав смаку перемогу. І якщо у грі Ліги чемпіонів з Аталантою це ще можна зрозуміти, то нічия з Вересом точно не личить статусу чемпіона України. Щоправда, і ЛНЗ не перемагав у чотирьох матчах поспіль – три нічиї та поразка від Динамо.

Гра почалась досить прогнозовано – Шахтар захопив м’яч під свій контроль. Вже на 13-й хвилині “гірники” повели в рахунку. Класна комбінація за участі Судакова, Бондаренка і Траоре завершилась скидкою останнього під удар Георгію. Судаков пробив з носка, а м’яч залетів у ворота від ближньої стійки – 1:0!

Шахтар продовжив атакувати. Бондаренко спробував пробити метрів з 27-ми – дальня стійка стала на шляху м’яча у ворота! А на 26-й хвилині “гірники” забили вдруге – Судаков віддав розрізну передачу з центра поля, на м’яч вибігали Кевін та Зубков, але пробив останній. Вийшло ідеально – потужний удар у ближню дев’ятку, 2:0!

Підопічні Пушіча могли забити ще тричі до перерви, однак Судакову щоразу бракувало точності. В одному з епізодів Георгій міг викотити Бондаренку на вихід віч-на-віч з воротарем, але пробив вище воріт. Перший тайм так і завершився з рахунком 2:0. Не встиг розпочатись другий тайм, як Шахтар забив утретє. Бондаренко помітив вільного Судакова на лінії штрафного та викотив під удар – 3:0! Через 3 хвилини Георгій оформив хет-трик. Тут все для партнера зробив Невертон, який прорвався лівим флангом і віддав у центр штрафного – “десятці” Шахтаря залишалось просто пробити у ворота.

На 57-й хвилині “гірники” забили п’ятий м’яч. Це Азаров підключився до атаки та отримав пас від Невертона. Грузин прострілив на Траоре, воротар вибив м’яч з-під ніг нападника, але прямо на ногу Судакову – 5:0! ЛНЗ зумів відігратись – Молло приймав закидання, а Азаров штовхнув його у спину. Різник відбив удар Нонікашвілі, але воротар вийшов з лінії воріт. До того ж одразу кілька гравців обох команд забігли у штрафний в момент удару. З другої спроби грузин реалізував 11-метровий.

Після цього гра заспокоїлась. Траоре зазнав пошкодження – його тут же замінили на Егіналду. ЛНЗ активніше ввімкнувся у атаці, але саме Шахтар був ближчий до забитого гола. Знову міг забити Судаков, але з його ударом у ближній кут впорався воротар, а Марлон Гомес у падінні через себе пробив неточно.

В підсумку, поєдинок завершився перемогою Шахтаря з рахунком 5:1. “Гірники” набрали вже 16 очок та розташувались на четвертому місці, ЛНЗ з 12 пунктами опустився на сьому сходинку.