Ось і настав цей історичний та відповідальний день для українського футзалу. Підопічні Олександра Косенка у матчі за бронзу ЧС-2024 зіграли проти Франції. У півфіналі обидві збірні програли з однаковим рахунком 2:3. Україна програла Бразилії, а Франція – Аргентині.

ЧС серед футзальних збірних, матч за 3-є місце.

Україна – Франція 7 : 1.

1 – 0. Чернявський – 19.

2 – 0. Зварич – 22.

2 – 1. Саадауї – 23.

3 – 1. Жук – 27.

4 – 1. Жук – 28.

5 – 1. Абакшин – 30.

6 – 1. Абакшин – 30.

7 – 1. Абакшин – 33.

Ось і дочекалися всі українські вболівальники футзалу матчу за медалі на ЧС-2024. У протистоянні за бронзу Україна зустрічалася з Францією. Ці команди ще жодного разу у своїй історії не були призерами такого престижного турніру. Для України найкращим показником є 4 місце у 1996 році, а французи взагалі вперше виступають у фінальній частині Чемпіонату світу.

У півфіналі ми пишалися збірною України, яка змусила відбиватися самих бразильців. Але і вболівальники збірної Франції можуть бути задоволені, адже підопічні Рейно змогли нав’язати боротьбу грізним аргентинцям – 2:3. Сильна сторона французів – зіграність колективу. Щодо кадрової ситуації, то після дискваліфікації повернувся Назар Швед, але була дуже серйозна втрата для нашої збірної. Через серйозну травму не зміг зіграти капітан збірної України Петро Шотурма. У Франції всі лідери в строю.

Обидві збірні прогнозовано обережно розпочали зустріч, адже розуміли ціну помилки. Французи більше контролювали м’яч, але пресинг збірної України створював їм суттєві проблеми. На жаль, вже на третій хвилини травмувався Микитюк. Дуже брудно грали футзалісти збірної Франції. В середині першої половини зустрічі наші хлопці відкрили рахунок. Після шикарної передачі Корсуна у порожні ворота відправив м’яч Чернявський – 1:0. Високий пресинг підопічних Косенка спрацював. Ще навіть до перерви могли збільшувати перевагу українці, але довести атаки до логічного завершення не змогли. Французи також мали свої моменти, але блискуче грав Сухов. Дуже напружений перший тайм завершився з рахунком 1:0.

У дебюті другого тайму українці збільшили свою перевагу. Після шикарної передачі Семенченка головою відправив м’яч у ворота Зварич – 2:0. Дуже важливий гол, адже французи почали грати більш агресивно після перерви. На жаль, дуже швидко Франція змогла скоротити відставання у рахунку. Після швидкої атаки у порожні ворота відправив м’яч Саадауї – 1:2. Після голу французи відчули впевненість у власних силах, а ось українцям було дуже непросто.

На 27-й хвилині дуже важливий гол забили українці. Жук продавив захисника і пробив у дальній кут – 3:1. Буквально через хвилину все той же Жук зіграв на добиванні і довів перевагу України до комфортної – 4:1. Дуже вчасно наші хлопці відправили суперника у нокдаун.

Після цього французи почали грати у п’ять польових і наші їх за це покарали. Двічі за декілька секунд Абакшин відправив м’яч у порожні ворота – 6:1. А ось це вже нокаут! Браво, хлопці! На 33-й хвилині французи знову помилилися і Абакшин втретє у матчі забив у порожні ворота – 7:1.

Таким чином, Україна вперше в історії виборює медалі Чемпіонату світу. Вітаємо команду Олександра Косенка. Ви на цю нагороду заслужили. Це був неймовірний турнір. Слава Україні!