Віктор Циганков отримав пошкодження, яке не дозволить йому зіграти ні сьогодні, ні під час міжнародної перерви за збірну України. Але турнірні завдання команди Мічела нікуди не зникають.

Ла Ліга, 9-й тур.

Жирона – Атлетік 2 : 1.

1 – 0. Аспрілья – 39.

1 – 1. Сансет – 41.

2 – 1. Стуані – 90+9-пен.

Нереалізовані пенальті: Беренгер (Атлетік) – 28хв, Еррера (Атлетік) – 58хв.

Вил: Паредес (Атлетік) – 90+8 друга жовта картка.

Віктор Циганков через травму ще довго не допоможе своїй команді. Українець підтримував господарів з трибун. Божевільна зустрічз відчутною перевагою басків. У господарів пригадати тільки вихід фактично сам на сам, який змарнував Данджума прямолінійним ударом у голкіпера. І гол. Геніальне за своєю хитрістю виконання. Ясер Аспрілья, який вийшов на позиції Циганкова подав з району кута штрафного, Гутьєрес пропустив перед самісіньким воротарем, і снаряд прошмигнув у сітку.

Що й казати, якщо гості заробили в цьому матчі тільки пенальті 2. І тут на сцену вийшов колишній голкіпер Тоттенхема і Фулхема серед тижня парирував 11-метровий у матчі проти Фейєнорда в рамках Ліги чемпіонів. А сьогодні взяв відразу 3 (ТРИ) пенальті! Спершу Беренгер спіймав Арнау Мартінеса на підніжці. Сам же постраждалий виконував у кут, але недостатньо потужно. Пауло не гадав, а реагував по удару – блискуча дія від 32-річного голкіпера раз.

У другій половині Іньякі Вільямс заробив пенальті й також вирішив пробивати. Перед тим, до слова, начебто підіграв собі рукою, але на VAR і головний суддя вирішили закрити на це очі. Спершу Гассаніга вийшов з-за лінії воріт обома ногами, тому дали перебити. Помінявся і пенальтист. Однак аргентинець потягнув удар ще й від Еррери. По суті ЧОТИРИ відбиті пенальті за 4 дні від Гассаніги.

Жирона на підйомі після такого почала шалено тиснути на ворота Атлетіка. Кілька разів емоційно вимагали пенальті в неоднозначних епізодах, кілька сейвів Падільї і промахів. А на 90+7 арбітр таки призначив 11-метровий. Паредес хапнув за футболку Крейчі, який вибігав на кутовому, й отримав другу жовту. Стуані вийшов на заміну під цей вирішальний удар. Пенальті мав шанс парирувати Алекс Паділья, але снаряд від його рукавичок проліз у ціль.

Жирона перериває більш ніж місячну серію з 6 матчів без перемог у всіх турнірах після лише 2 нічиїх і 4 поразок. Команда Циганкова набирає 12 очок і піднімається на 11 рядок. До шостого в таблиці Атлетіка, а з ним і єврокубкової зони, лише 2 бали відставання.