У матчі сьомого туру АПЛ “Евертон” зустрівся з “Ньюкаслом”. Віталій Миколенко поза грою через травму.

АПЛ, 7-й тур.

Евертон – Ньюкасл 0 : 0.

Віталій Миколенко не зміг взяти участь у домашці з Ньюкаслом. У матчах збірної він теж не зіграє – українець вилетів на 2-3 тижні через проблеми з литковим м’язом. Можливо, саме тому оборона Евертона зіграла настільки непереконливо.

Ньюкасл провів 40 дотиків у штрафному “ірисок” і провів звідти 11 ударів з 12-ти. Щоправда, у площину пройшли тільки три – один із них з пенальті, який взявся виконувати Гордон. На жаль для підопічних Едді Хау, Ентоні не зміг переграти Пікфорда. Загалом, “сороки” награли на 1,55 очікуваних голів. Не так і багато, адже пенальті потягнуло на 0,79.

Команда Шона Дайча зробила всього 12 дотиків у карному майданчику при 7 ударах (2 із меж периметру). Награти вдалося всього на 0,12 xG. Попри таку різницю в якості атаки, голів вболівальники так і не побачили – фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Евертон залишився з однією перемогою в сезоні АПЛ, тримаючись всього у двох очках від зони вильоту. Ньюкасл же втратив шанс піднятись у зону ЛЧ – тайн-вірці зупинились в одному заліковому балі від Астон Вілли (п’ятої команди) й Челсі (четвертої).