В межах 7-го туру чемпіонату Італії Аталанта на власному полі приймала Дженоа. Руслан Маліновський поза грою через важку травму.

Серія А, 7-й тур.

Аталанта – Дженоа 5 : 1.

1 – 0. Ретегі – 24.

2 – 0. Ретегі – 50.

3 – 0. Едерсон – 60.

4 – 0. Ретегі – 74.

5 – 0. де Рон – 80.

5 – 1. Екатор – 83.

Дженоа пів тайму на рівних грала проти Аталанти. Причиною цього стала впевнена гра Фабіо Міретті, який нарешті вилікувався від травми. Хоч якісь хороші новини для Альберто Джилардіно, чия команда набрала лише одне очко за останні п’ять матчів.

Бергамці зламали опір генуезців з неочевидного моменту: господарі розігрували трикутники в центрі поля, а тоді пішов різкий пас за спини захисникам, куди увірвався Лукман. Адемола дістався до м’яча і простріли вздовж воротарського, де відрився Ретегі. Матео відрив рахунок і не святкував – Дженоа це його попередня команда.

За іронією долі, форвард збірної Італії став катом для своїх колишніх одноклубників. На старті другого тайму він оформив дубль, а згодом віддав асист на Едерсона – ефектно скинув п’ятою. Ретегі повторив досягнення Піппо Індзагі, адже забив за Аталанту вже 6 голів у Серії А. Після перших семи турів сезону лише один гравець досягав більших показників – Луїс Мурієль, в якого було 8.

До кінця гри Матео встиг ще й перевершити СуперПіппо. Вол’якко привіз пенальті у ворота Дженоа, і Ретегі його реалізував. Це перший хет-трик у кар’єрі 25-річного нападника. Пізніше де Рон відправив п’ятий м’яч у ворота Голліні. Шедевр вдався нідерландцю, яки в дотик з лету пробив з-за меж штрафного.

“Сухого” розгрому не сталося. За Дженоа відповів Джефф Екатор. Це дебютний гол для 17-річного хлопчини у дорослому футболі. Більше нічому – сьогоднішня поразка скинула “грифонів” у зону вильоту. Аталанта, своєю чергою, бодай тимчасово піднялася на дев’яте місце.