У суботу, 5-го жовтня, команда «Динамо» U19 провела матч 9 туру першості України серед юнацьких команд. Підопічні Ігоря Костюка зустрілися з криворізьким «Кривбасом».

Чемпіонат U19, 9-й тур

«Динамо» – «Кривбас» – 4:0 (2:0)

5.10.2024. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»

«Динамо»: 71. Суркіс (к), 13. Коробов, 5. Сизонюк, 4. Захарченко (3. Балаба, 83), 15. Дикий, 22. Осипенко, 6. Пеікрішвілі (8. Білий, 73) , 18. Саленко (14. Іщенко, 73), 7. Кремчанін, 20. Редушко (30. Андрейко, 65), 21. Герич (11. Пономаренко, 65).

«Кривбас»: 1. Омельченко, 3. Маяков, 5. Корнієнко, 8. Шевченко (к) (6. Поканєвич, 75), 10. Матяш (24. Гладков, 75), 11. Мулик (9. Мурашко, 81), 16. Бутенко (26. Чіджоке Узома, 56), 17. Губенко, 20. Сльота, 21. Каменський (13. Пасічний, 46), 23. Плічко.

Голи: Кремчанін (23), Осипенко (45+1, 55), Пономаренко (90+3)

Попереджені: Андрейко (83) – Маяков (31), Бутенко (46).

Зазначимо, що після восьми турів динамівці набрали 22 очки та перебували на першому місці у турнірній таблиці, а «Кривбас» здобув 9 очок та розмістився на 10 місці. Зазначимо, що командам довелося грати за хмарної погоди, часом накрапав дощ.

Динамівці, як завжди, активно розпочали матч та заволоділи м’ячем, перемістивши гру до чужих воріт. Але гості не втрачали будь-яку можливість перейти в контратаку. Одного разу нашому воротарю Суркісу довелося рятувати свою команду, вдало діючи на виході, коли мокрий та слизький газон зіграв злий жарт з Пеікрішвілі. Але в основному, небезпечні моменти виникали біля протилежних воріт. Втім, флангові простріли Редушка, нагоди Саленка та Герича не досягли своєї цілі.

Ближче до середини тайму м’яч таки побував у воротах «Кривбасу»: після прострілу Редушка Кремчанін з другої спроби таки зміг проштовхнути м’яч у сітку, але через порушення правил в атаці проти голкіпера Омельченка гол не було зараховано. А ось на 23-й хвилині Кремчанін таки зміг відзначитися за правилами: Редушко виконав подачу від кутової позначки, Дмитро вистрибнув вище за всіх та влучним ударом головою вивів свою команду уперед – 1:0.

Після цього криворіжці провели кілька гострих атак, щоб відігратися, але їхні намагання були марними – Суркіс та захист нашої команди діяв надійно та безпомилково. Відзначимо хороший удар низом Кремчаніна, але вийшло трохи неточно. А вже у компенсований до першого тайму час Саленко виграв боротьбу, Осипенко наблизився з м’ячем до лінії штрафного майданчика і несильним ударом подвоїв рахунок – 2:0. З тим команди й пішли на перерву.

У другому таймі ситуація на полі майже не змінилася. Динамівці продовжували володіти ініціативою та регулярно створювали напругу біля чужих воріт. Чудовий удар вдався Геричу, але м’яч пролетів зовсім трохи повз ворота. Потужного удару завдавав Саленко, але вийшло над поперечиною. Що не вдалося партнерам, зміг зробити Осипенко, який підхопив м’яч, обіграв одразу кількох суперників, наблизився до воріт та завдав ще одного несильного удару точно у дальній кут, оформивши дубль – 3:0.

Щойно на поле вийшов Пономаренко, він позначив свою присутність на полі небезпечним ударом по воротах, віддячивши таким чином уболівальникам, які скандували його прізвище. Коли здавалося, що темп гри дещо знизився, кияни провели гостру атаку. під час якої знову було гаряче у штрафному майданчику «Кривбасу». Осипенко віддав пас на Андрейка, той прострілив у центр, після метушні м’яч потрапив до Коробова, але після його удару у дальній кут захисник гостей Корнієнко вибив м’яч з самісінької лінії воріт, врятувавши свою команду.

У час, що залишився до фінального свистка, відзначимо спробу Кремчаніна оформити дубль, але удар прийшовся повз ворота. Та прекрасний момент забити у Білого, який ефектним фінтом обіграв захисника, але його м’яч після його удару прийняла на себе поперечина! А на третій компенсованій хвилині своє повернення на поле голом відзначив Пономаренко, який завершив атаку за участі Коробова, Білого та Осипенка, влучним ударом з району лівого кута воротарського майданчика встановивши остаточний рахунок зустрічі – 4:0.

Зазначимо, що свій наступний поєдинок у юнацькій першості «Динамо» U19 проведе вже після паузи, пов’язаної з матчами збірних. Підопічні Ігоря Костюка у п’ятницю, 18 жовтня, зіграють на виїзді зі столичною «Оболонню».