Колишній тренер “Динамо” та збірної України Йожеф Сабо поділився думками про невдалі виступи українських клубів у єврокубках.

– Найстрашніше не результат, а те – що гри немає. Ми навіть забити не можемо! У нас не було жодного стовідсоткового моменту, і це лякає. На жаль, наші клуби сьогодні на дуже низькому рівні. Найкращі гравці роз’їхалися з нашого чемпіонату і рівень УПЛ котиться вниз. У футболістів “Динамо” і “Шахтаря” немає класу: не можуть обробити м’яч, постійно віддають передачі назад.

Наші великі тренери, той же Лобановський, прекрасно розуміли, що ми відстаємо в технічному плані від Заходу, тому ми маємо їх перебігати фізично. Саме тому в Лобановського були божевільні навантаження. А сьогодні ми втратили наш головний козир – фізику. Тепер ми не перевершуємо в цьому європейські команди.

Контролюємо м’яч на своїй половині – це що таке? Кому нахрін потрібні ці передачі?! Цим беззубим контролем уже ніхто в Європі не користується, навіть “Ман Сіті”! “Динамо” і “Шахтарю” дають контролювати м’яч суперники, коли осмислено сідають назад, щоб грати на контратаках.

Поки що сьогоднішні “Динамо” і “Шахтар” виглядають, як найслабші у своїй історії. Я не пам’ятаю, щоб наші команди виступали в Європі так безнадійно. Це не критика, а біль мого серця і душі.

Ось від матчу “Порту” – “Манчестер Юнайтед” я отримав справжнє задоволення. МЮ в додатковий час зрівняв рахунок із кутового – 3:3. Божевілля! Ось це я розумію – футбол для глядачів.

– Наскільки тепер впала ціна на лідерів “Динамо” і “Шахтаря” після невдалих матчах у єврокубках?

– Наших футболістів уже й так перестали купувати. Он “Челсі” Мудрика купили і тепер самі не раді. Та й Довбик у “Ромі” не заграє, я впевнений. Читав якось, що Судакова мало не в “Реал” сватали.

Ви що, божевільні?! У футболі зовсім не розумієтеся?! Ванат теж у Європу не поїде. Ну куди йому? Пацанятко ще. Та й не буде він рости. У нього немає того, що є в інших класних форвардів: руху і нахабства. Нападники високого рівня весь час атакують і захищаються, а Ванат тільки біля захисника рухається, – сказав Сабо для Sport-express.