У восьмому турі Другої ліги Героєм туру визнаний нападник НК Пробій Богдан Оринчак

Герой восьмого туру у Другій лізі Богдан Оринчак поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від довгоочікуваної перемоги після кількох турів невдач і свого особистого статусу – найбільш результативного українського бомбардира сезону 2024/25 із 11 голами в активі в чемпіонаті та Кубку України.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Другій лізі?

– Чесно кажучи, перед грою із Скалою 1911 налаштовував себе на те, щоб забити два м’ячі і щоб команда перемогла. Радий, що мої думки матеріалізувалися. Приємно відчувати ці емоції знову.

– Пробій після феєричного старту сезону не міг виграти три матчі поспіль: нічия та дві поразки. У чому на вашу думку причина таких результатів?

– На мою думку, причина в тому, що в нас травмувалися два основні центральні захисники і ми не були готові до таких кадрових труднощів.

– Як у команді сприймали останні результати? Наскільки у психологічному плані було непросто чи все ж відчували впевненість у власних силах?

– Шкода, що ми втратили свої очки в трьох матчах, але, на мій погляд, результати були незакономірними і зовсім не по грі. Ми були зосереджені у роботі над власними помилками і тренерський штаб та гравці налаштовувалися тільки на перемогу.

– Можливо, були внесені якісь зміни у тренувальний процес чи продовжували працювати у звичному режимі?

– Ніяких особливих змін в тренувальному процесі не було і ми працювали у звичному режимі.

– З якими очікували підходили до матчу проти Скали 1911? Суперник точно не найбільш легкий… Чи вдалося реалізувати свій ігровий план?

– Тренерський штаб весь тиждень налаштовував нас на гру з непростим суперником, якого ми добре розібрали на теоретичному занятті. Вважаю, що нам вдалося все реалізувати і ми виконали установку головного тренера.

– Головний тренер вирішив провести суттєву ротацію у складі. Можна сказати, що це пішло на користь команді? Досить незвично було бачити вас не у старті…

– Це були вимушені зміни у зв’язку з хворобою декількох гравців перед матчем, в тому числі і мене. Оскільки я дуже погано почувався напередодні гри та до кінця не був впевнений чи взагалі зможу зіграти. Тому ми з тренером вирішили, що я вийду на поле тільки тоді, коли команді буде потрібна моя допомога.

– Що не виходило у команди у першому таймі, адже розпочали гру досить активно?

– Я вважаю, що в першому таймі в команди все вдавалося, ми контролювали повністю гру, втім, дещо підвела реалізація створених нагод.

– Вже на 59-й хвилині ваша команда скористалася помилкою суперників і після передачі Іваничука ви відкрили рахунок. Пригадайте цей епізод?

– Чесно кажучи, я сам не зрозумів як це сталося. Ми забили гол і лайнсмен зафіксував положення поза грою. Я був спиною до воріт суперника і виходив з штрафного майданчика і тут бачу, що суперник ввів швидко м’яч, він відскочив прямо до мене і я просто пробив в дальній кут воріт. Шкіряний залетів в сітку і ми побігли святкувати:)

– Через п’ять хвилин після передачі Волошиновича з кутового ви забили вдруге. Стандарти є сильною стороною вашої команди?

– Володимир Ковалюк отримує особливе задоволення після того, як команда забиває зі стандартів. Він у кожній грі наголошує, що ми повинні забивати з кутового, адже в нас високі футболісти і цією перевагою потрібно користуватись.

– Після цього голу зрозуміли, що вже не віддасте перемогу?

– Коли забили другий гол вже зрозуміли, що перемога в наших руках і після цього більше сконцентрувалися в обороні, щоб не пропустити.

– Які розмови були у роздягальні після матчу? Дещо видихнули з полегшенням?

– Звісно, змогли видихнути з полегшенням, адже здобули таку потрібну та важливу перемогу. В роздягальні були щасливі емоції за якими ми і наші вболівальники скучили.

– Зараз чотири команди у Групі А мають по 16 очок. Напевно, у такій конкуренції вам самим приємно грати?

– Приємно, що в нашій групі йде така запекла боротьба і що всі команди йдуть нога в ногу в турнірній таблиці. Думаю, така ситуація є цікавою для вболівальників.

Пресслужба ПФЛ