Ще один матч 9-го туру УПЛ пройшов в п’ятницю. “Карпати” на своєму полі зіграли з “Інгульцем”. У минулому турі львів’яни поступилися “Поліссю” (1:3), а “козаки” програли “Оболоні” (1:2). Варто зазначити, що підопічні Василя Кобіна єдині, хто ще не вигравав у цьому сезоні.

УПЛ, 9-й тур.

Карпати Львів – Інгулець Петрове 0 : 0.

Нереалізований пенальті: Ігор Невес (Карпати) – 83хв.

Інгулець залишався єдиною командою без перемог в поточному розіграші УПЛ. Команда опустилась на дно таблиці, тож у Львові її не влаштовувала нічия. От тільки брати гору треба було над Владиславом Лупашком – архітектором нинішнього Інгульця. Василь Кобін не вносив значних змін у те, що побудував чинний коуч Карпат, однак він мав вкрай обмежений кадровий потенціал.

Галичина зустріла петровців рясним дощем, внаслідок якого дещо розмок газон стадіону Україна. Попри це, команди взяли активний старт. Вже на 5-й хвилині Шах скидкував передачу на лінію карного під удар Альваресу (без проблем для Паламарчука), а “козаки” відповіли аутом із скидкою на Сітала. Артем дотягнувся до м’яча й пробив метрів з восьми попри спротив Бабогла – Кемкін парирував!

Наступний розмін стався на 10-х хвилинах. Спочатку Очеретько виводив Невеса віч-на-віч з голкіпером Інгульця, однак Паламарчук був першим на м’ячі, а потім Волохатий відкрився під проникний пас у штрафний Карпат. Мірошніченко не встежив, а Роман пробив з гострого кута повз дальню стійку.

Цей епізод змусив львів’ян зібратись. Вже на 18-й хвилині Очеретько обіграв захисника на правому краю карного майданчика та вистрілив у ближню дев’ять. Воротар парирував, а подальший кутовий завершився замиканням Педросо (повз дальню стійку). Після цього господарі провели декілька кросів, а на 33-й хвилині справа дійшла і до взяття воріт.

Це був автогол. Невес отримав закидання на хід правим флангом і прострілив на ближню стійку, а Малиш підрізав м’яч у сітку. От тільки рахунок не змінився через офсайд у нападника. На 38-й же хвилині Невес підхопив відскок у штрафному й бахнув під ліву стійку, однак Паламарчук врятував Інгулець.

Здавалося, що львів’яни рано чи пізно дотиснуть петровців. Опустити “левів” не землю міг Малиш, який протиснув Мірошніченка й замкнув навіс Пятова. Фулбек пробивав головою з кількох метрів, однак влучив у штангу! Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Підопічні Владислава Лупашка натяку не зрозуміли. Пятов мав за це карати на 49-й хвилині, пробиваючи бісклетою після вкидання з ауту – втім, господарів виручив Кемкін. Даний епізод нарешті змусив господарів прийти до тями, хоча слід відзначити й традиційний спад активності Інгульця в других таймах. Петровці не витримали свого ж темпу й більше не створювали моментів.

До того ж, гості почали часто помлятись на власній половині. Обрізка на 54-й хвилині призвела до прекрасного навісу Очеретька, який без жодного спротиву замикав Чачуа – стійка заступилась за “козаків”. На 55-й же швидка атака Карпат завершилась ще одним закидання від Очеретька на правий край штрафного, а на замикання опинився Шах.

Артур же замість удару покотив на дальню. Чачуа завершив ударом у порожні, але це вже не мало значення. Амвросій перебував у офсайді. Рахунок знову не змінився, а після 60-х хвилин підсідати почали й львів’яни – що, знову ж таки, очікувано. До ендшпілю зустрічі в актив господарі можна занести тільки постріл Мірошніченка з лівого кута штрафного, однак м’яч пройшов повз ворота.

Поступово у Львові стало пахнути нічиєю. Освіжити повітря вдалося на 80-й хвилині, коли Мірошніченко закинув м’яч до карного майданчика на Чачуа, а той скинув його на Брунінью. У бразильця влетів Шершень, за що прилетіло покарання – пенальті! Втім, навіть тепер Карпати не змогли відкрити рахунок – Невес підійшов до “позначки” й не зміг прошити Паламарчука…

Тим не менш, “зелено-білі” відчули “запах крові”, влаштувавши штурм. На 85-й хвилині Брунінью стріляв з лівого краю штрафного (Паламарчук парирував), на 90-й Невес замикав подачу Чачуа на ближню (неточно!), а на 5-й компенсованій метушня перед воротами завершилась ударом Брунінью метрів з п’яти. Паламарчук врятував петровців!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Інгулець наздогнав Оболонь за очками, але залишився на дні таблиці. Карпати ж поки що тримаються у топ-10.