Головний тренер юнацької збірної України U-16 (футболісти не старші 2009 року народження) Юрій Мороз підбив підсумки виступу команди на міжнародному турнірі.

Завершився перший збір в історії юнацької збірної України U-16. Синьо-жовті виступили на міжнародному турнірі, зігравши з однолітками з Англії, Франції та Ізраїлю. На жаль, наша команда програла в усіх поєдинках. Підбити підсумки збору офіційний сайт УАФ попросив головного тренера збірної Юрія Мороза.

— Підсумки змагань вийшли невтішними, — сказав Юрій Мороз. — Так, можна зробити поправку на те, що для цієї збірної це були перші спаринги, тоді як наші суперники провели по десятку ігор.

І все ж таки я залишився незадоволеним діями футболістів. Хлопці начебто й намагалися виконувати вимоги тренерського штабу, але перш за все ми поступилися в боротьбі, не вистачило бійцівських якостей, характеру.

Основна підготовка відбувається в клубах, але хочеться, щоб гравці, отримавши виклик до збірної, не спочивали на лаврах. Це аванс. Кандидати до збірної мають працювати вдвічі більше, і ставлення до тренувань повинно бути на професіональному рівні. Оскільки потрібно бути готовим грати на рівних із тими самими англійцями, французами. Цей турнір показав вади нашої команди.

Утім, пропрацювавши з молоддю не один рік, я впевнений, що виступ в Іспанії стане гарним уроком для юних футболістів. Багато хто із цих гравців ще отримає шанс вдягнути синьо-жовту футболку, і сподіватимемося, що вони зроблять правильні висновки.