Одеса приймала стартовий матч 9-го туру УПЛ – “Чорноморець” зустрівся з “Оболонню”. Одесити тиждень тому вирвали нічию проти “ЛНЗ” (1:1). “Пивовари” здобули першу перемогу в сезоні, обігравши “Інгулець” (2:1).

УПЛ, 9-й тур.

Чорноморець Одеса – Оболонь Київ 1 : 0.

1 – 0. Шевцов – 87.

Чорноморець провалив перший, завдавши всього три удари – один заблокованих і два дальніх з дистанції. Жоден не пройшов у площину, і лише дальній постріл Пшеничнюка можна назвати бодай трохи небезпечним. Також пригадується навіс на дальню стійку, який міг замикати все той же Пшеничнюк – втім, 18-річний хавбек трішечки не встиг.

Пропустити ж одесити могли вже на 25-й секунді, забивши автогол – це Удод зрізав простріл Груші з лівого флангу, спрямувавши м’яч під дальню стійку. Рудько врятував. Невдовзі Груша бахнув з околиць штрафного повз дальню дев’ятку, а на 9-й хвилині він же замикав простріл Таранухи. Удар метрів з 14-ти, на щастя для “моряків”, пішов по горобцях.

На 33-й хвилині в Оболоні пройшла ідентична контратака, однак тепер завершував Тарануха – Ростислав цілив у правий нижній, але влучив у штангу! У підсумку, відпочивати команди відправились за нулів на табло. Із таким футболом кияни цілком могли сподіватись на другу поспіль перемогу в УПЛ.

Втім, по перерві Чорноморець вже не залишав стільки простору. Без нього “пивовари” розклеїлись, не створивши жодного моменту, а от “моряки” нарешті почали загострювати. Спочатку лишень з кутових – на 57-й хвилині Бутко отримав скидку й пробив із центру штрафного, поціливши у Приймака на лінії воріт! На 58-й же Богдан замкнув навіс, однак сфера пролетіла над каркасом!

Середина другого тайму пройшла без моментів, тож Олександр Бабич вдався до замін. На 61-й хвилині він кинув у бій Кайо, Янакова та Вассльєва, на 76-й випустив Лацабідзе, а на 86-й Шевцов вийшов замість Габелка. І ці ходи спрацювали!

Так, на 80-й хвилині Янаков завдав потужного удару з лівого флангу під поперечку, змусивши Федорівського виконувати сейв. На 85-й з дистанції приклався Кисіль – Федорівський парирував перед собою. На 87-й же Бутко розігнав контратаку й віддав передачу на хід Хобленку, а той прострілив на дальню стійку. Голкіпер перехопити не зумів, а Шевцов покарав успішним замиканням. 1:0!

Таким чином, Ілля відзначився вперше після повернення в Україну. Нападник востаннє грав у нашому чемпіонаті аж три роки тому, після чого перейшов до Шарлота із США.

Господарі вийшли уперед, а в компенсований час могли й подвоїти перевагу. Кайо вивів Янакова віч-на-віч з Федорівським, а той пробив у правий нижній – бути б голу, якби воротар не зачепив м’яч ногою! Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу одеситів.

Чорноморець здобув третю перемогу в сезоні й набрав 10 очок, піднявшись на дев’яту позицію в турнірній таблиці УПЛ. Оболонь залишається у зоні прямого вильоту.