Друга поразка у другому матчі поспіль від команди Олександра Шовковського наче як була прогнозованою, але від того залишила вона не менш гіркий посмак.

Ми очікували покращень у грі після провалу з “Лаціо” і, здається, ці покращення ми побачили, ну хоча б частково. От тільки результат залишився таким самим: поразка і нуль в графі очки, разом з тим 5 у графі пропущені голи.

Ми все ще чекаємо на перший гол киян у цьому сезоні Ліги Європи, а поки що можемо підбивати лише сумні підсумки. Зате у Німеччині від цієї перемоги журналісти були на сьомому небі від щастя. Нарешті “Гоффенгайм” перервав свою невдалу серію і команда разом з головним тренером може видихнути, хоча б на кілька днів. Погляньмо, що саме писали наші німецькі колеги про цю гру, що вони написали про команду Шовковського і як взагалі оцінили матч. Поїхали!

Про важливість даної перемоги для “Гоффенгайму” видання Bild пише вже у заголовку: “Проблиск надії для Матараццо: криза Гоффенгайму поки що поставлена на паузу”. Не дивно, що основний акцент вони зробили саме на своїй команді, яка перебуває у глибокій кризі і перемога у рамках Ліги Європи для них є справжнім ковтком свіжого повітря: “Після п’яти офіційних матчів без перемог і чотирьох поразок у Бундеслізі Гоффенгайм нарешті перемагає. У першому матчі проти Мідтьюланну вони вирвали нічию лиш на останніх хвилинах і чутки про ймовірне звільнення Пеллеґріно Матараццо невпинно зростали. Можливо, після цієї гри все тимчасово затихне”.

“Після першого забитого голу Гложеком, команда злегка розслабилась і не так активно бігла забивати другий. Могло скластись враження, що це ризикований стиль, втім у другому таймі був ще один точний удар, який встановив остаточний рахунок”. Також журналісти Bild нагадали, що для Матараццо матчі проти Динамо та “Штуттґарту” будуть вирішальними і успіх у них безпосередньо впливає на те, чи його звільнять. Один позитивний результат вже здобуто. От тільки хотілося б почитати хоч трішки про те, як вони оцінюють гру киян, втім про це у статті жодного слова.

“Дубль від Гложека допомагає здолати Київ”, — з таким заголовком вийшло видання Kicker. Команду Олександра Шовковського вони назвали “безневинною”, натякаючи на відверту слабкість атаки.

“У першому турі українська команда програла Лаціо з рахунком 3:0, що варто розуміти для контексту цієї гри. Команда Матараццо діяла впевнено та прямолінійно у своїх спробах забити гол. На початку матчу Гоффенгайм тотально домінував у матчі у просто не давав жодних шансів киянам якось вступити в цю гру”, — пишуть у виданні.

“Лише після перших 30 хвилин господарі віддали м’яч, заспокоїлись і це був шанс для киян якось відповісти. Але українці не знали, що з тим м’ячем робити, тому були такими скромними та безневинними, по суті не загрожуючи воротам Гоффенгайму. І в другому таймі майже нічого не змінилось в плані співвідношення сил, але вмикати високі швидкості не було необхідності, оскільки кияни майже не атакували”. Саму перемогу автори звіту назвали справедливою і відзначили, що атакувальна слабкість “Динамо” була обумовлена не лише слабкістю команди, але і злагодженою грою в обороні самого “Гоффенгайму”.

Видання Sport.de у своєму матеріалі зробили великий акцент на Гложеку, який і забив два голи. Також майже половина матеріалу була присвячено Матараццо, який знаходиться за крок від звільнення і саме ця тема хвилює німецьких журналістів найбільше.

Але оцінюючи гру своєї команди, вони були трохи різкішими у висловлюваннях. Гру вони назвали не дуже вдалою, більшість матчу гравці грали достатньо повільно та ліниво. “Але навіть цього вистачило, щоб обіграти українців”, — підсумували у виданні.

Журналісти Der Spiegel вийшли із заголовком: “Гоффенгайм та Матараццо можуть видихнути з полегшенням”. Саму перемогу вони, як і Bild з Kicker’ом, назвали справедливою і знайшли для господарів більше компліментів, аніж приводів для критики. Знайшли вони що сказати і про команду Шовковського: “Українці виглядали дуже нестабільно і кілька разів самі собі створювали проблеми після банальних помилок”.

У статті вони згадали небезпечний момент “Динамо” на початку матчу, коли пробивав Володимир Бражко. Пізніше була згадка і про другий його удар, що пролетів повз ворота. Ну і зачепили третій небезпечний епізод, коли пробивав Кабаєв: “Другий тайм розпочався відносно рівно, трішки потурбував Бауманна Бражко своїм ударом, але воротар відбувся легким переляком. На це Гоффенгайм відповів другим голом Гложека, який закрив ледь не всі питання у цій грі. Так, був ще непоганий удар від Владислава Кабаєва на 72-й хвилині, але повз ворота, що означає, що команда Матараццо нарешті перемагає”.

“Дубль Адама Гложека проти Динамо Київ. Нарешті Гоффенгайм і Матараццо можуть видихнути”, — це заголовок на сайті видання Spox. У своєму матеріалі вони дуже мало писали про саму гру, в основному зачіпаючи проблеми всередині Гоффенгайму і те, що незважаючи на цю перемогу, головний тренер все одно буде звільнений перед міжнародною перервою. Саму гру вони підсумували просто: “Попри достатньо пасивну гру господарів, цього виявилось достатньо, щоб здобути перемогу”. Тобто киян вони точно високо не оцінили.

Ось такі у нас підсумки і саме так цю гру побачили німецькі журналісти. Очевидно, що “Динамо” вони сприймали як занадто простого суперника, перемогою над яким особливо і не варто пишатись. Просто Гоффенгайм занадто кризова команда, щоб вони зміщували акценти на суперника, там дуже багато проблем і саме це у першу чергу хвилює наших іноземних колег. А що ми? Та нічого, ковтаємо гірку перемогу і з незламною вірою у краще рухаємось далі. Можливо, наступний матч буде ще кращим у плані гри і Шовковському та його підопічним вдасться зачепитись за результат.