Флешкоментар головного тренера “Металіста 1925” пана Патріка ван Леувена після матчу проти “Маріуполя”:

– Я думаю, що команда добре розпочала цю гру, до перерви через тривогу ми контролювали м’яч і за перші 24 хвилини створили кілька шансів відзначитися. Після паузи ми продовжували тримати гру під контролем, тримали м’яч, що вилилося у забитий гол. І після перерви ми контролювали гру, але одна контратака, в якій кілька наших футболістів не увімкнулися в пресинг ще на половині поля суперника, дала їм простір. Ми прогавили гравця за спиною, і як результат – 1:1. До цього моменту ми мали багато шансів, я думав, що ми зможемо виправити ситуацію, але не вийшло. Дуже прикро, що після такої гри, в якій ми контролювали перебіг подій на полі, мали моменти, але результат не той, якого хотілося. Ми створюємо моменти, але бракує якості, щоб їх реалізувати. Ми вже використовуємо різних гравців, але не реалізуємо шанси, які створюємо. Дуже важко перемогти, коли не вдається забити другий гол, щоб грати спокійніше. Тоді я, як тренер, використовував би більше замін, а сьогодні Капінуса змінив через жовту картку, оскільки будь-який наступний фол міг призвести до вилучення. Інші заміни мали на меті посилити гру та здобути перемогу, але не вдалося.

– Як відомо, у футболі перемагає команда, яка забиває більше. Ви у 9 матчах відзначилися 9 разів. Що потрібно, щоб у команди підвищилася результативність?

– З того часу, як я очолив команду, в кожній грі ми мали нагоди забити більше, ніж один чи два голи. Ми маємо продовжувати працювати і сподіваємося, що, відчуваючи довіру, футболісти почнуть забивати більше. Сьогодні у Сидорова були моменти, але йому нелегко, тому що суддя дозволяв захисникам робити з ним усе, що завгодно, тому йому було важко знайти простір і завдати якісного удару. Арі Моура сьогодні забив гарний гол, непогано працював Кравець, виконав кілька непоганих кросів зі свого флангу. Інколи гравці трохи поспішають і не завжди правильно обирають позиції, щоб замкнути ці передачі з флангів. Так, ви правильно відзначили, що забили всього 9 голів, але мали більше.

– Від команди “Металіст 1925” великі очікування, клуб має великий потенціал. Це на одній шальці терезів, а на іншій – гра та турнірне становище. Чи не створює це психологічного тиску на гравців?

– Ми з ними говоримо про це. У них минулий сезон був не дуже вдалим, але треба з цим закінчувати. Треба далі працювати, і футболісти повинні більше демонструвати свої особисті якості в кожній грі. Коли ми говоримо про психологію, маючи стільки шансів, ми маємо їх використовувати. Якщо будемо дивитися назад на негатив, нічого не вийде.

Пресслужба “М1925”