Колишній півзахисник “Шахтаря” та збірної України Олег Шелаєв прокоментував поразку “гірників” від “Аталанти” (0:3) у матчі Ліги чемпіонів.

“Вчора в Гельзенкірхені “Шахтар” значно поступався команді з Бергамо у фізичній підготовці, що допомагало підопічним Гасперіні панувати на кожному клаптику футбольного поля. У поєдинках УПЛ посередні кондиції “Шахтаря” не такі помітні завдяки контролю м’яча, але у протистоянні з такими візаві, “Аталанта”, з її інтенсивністю, вмінням нагнітати темп, одразу стають очевидними.

Знаєте, пригнічує не тільки те, що “Шахтар” мав програти з ще ганебнішим рахунком, а й відсутність чіткого плану на гру. Тому й командні дії донеччан не витримували критики, а окремі спроби Судакова та Криськіва взяти ініціативу на себе жодних дивідендів не дали.

Все ж таки, тому і проводяться такі змагання, як Ліга чемпіонів, щоб у команд була можливість переконатися, чого вони варті насправді. А в порівнянні з “Аталантою” “гірникам” ще працювати і працювати. І треба оперативно вчитися на помилках, бо наступний суперник у Лізі чемпіонів ще серйозніший – англійський “Арсенал”, – розповів Шелаєв.