Екс-форвард донеччан Андрій Воробей шокований фізичним станом і результатами своєї колишньої команди.

“Не такого матчу я чекав. Тут навіть річ не в результаті. Тут справа у грі та в нашій команді. Хочеться якось пом’якше сказати, щоб нікого не образити. Це слабкий Шахтар. Можливо, один із найслабших Шахтарів взагалі в історії клубу, особливо якщо брати до уваги це десятиліття.

Я не можу сказати, в чому причина такої гри Шахтаря. Я не стверджуватиму, але, можливо, треба десь щось змінювати. Чомусь у донеччан навіть не видно малюнку гри. Шахтар дуже слабко виглядає у порівнянні з європейськими клубами – і в технічному, і в тактичному аспектах, а також у фізичних кондиціях.

За перший тайм взагалі нуль ударів по воротах. Про що можна говорити? У Пушіча я не спостерігаю якихось позитивних дій в атакувальному плані. Ми наче красиво стоїмо на полі при обороні, але при цьому не відбираємо м’яч. Суперники спокійно приймають м’яч у нашому штрафному майданчику, розвертаються, накручують по два-три футболісти. А ми просто спостерігаємо за цим. Мені часом шкода наших захисників. Так, вони намагаються, але коли півкоманди стоїть і спостерігає, то ні воротар, ні захисники не допоможуть.

Навіть немає кого виділити. У нас зараз дуже слабкий півзахист. А про атаку взагалі говорити нічого не буду, бо Сікан травмований. А за відсутності Сікана навіть зникли моменти у виконанні Шахтаря. Егіналду грав форварда, однак я вважаю, що він не нападник. Замість нього вийшов Траоре, але обидва нічого не змогли зробити попереду. Просто у матчі з Шахтарем Аталанта одна була на футбольному полі. Донецької команди просто взагалі не було видно.

Звісно, з італійцями грати складно, наші клуби не вміють грати з ними. Але треба грати із будь-якою командою. Потрібно бодай хотіти грати. У поєдинку з Аталантою здалося, що у Шахтаря навіть не було бажання”, – сказав Воробей у коментарі Sport.ua.