Захисник “Шахтаря” Валерій Бондар прокоментував поразку “Аталанті” у другому турі Ліги чемпіонів.

– Що пішло не так у цій грі?

– Була перша помилка – це стандарти, яким треба надавати дуже багато уваги. Ми це робимо, і тренер вказує, що це дуже важливий компонент у грі. Ну ми просто не могли так пропускати. Дуже легко цей м’яч зі стандарту. Це був перший такий момент.

Другий – під кінець першого тайму пропустили непотрібний другий мʼяч. І взагалі все пішло не за сценарієм. Потім уже розпочався другий тайм і ми уже розуміли, що рахунок 2:0 – слизький. І ми можемо зробити 2:1 і потім вже щось буде виходити. Але ми не забили свій момент, знову пропустили. І вже далі намагалися не пропустити більше, ніж три. І забити хоча б один мʼяч.

У плані, який видали журналістам, була схема “Шахтаря” з трьома захисниками. У перерві вийшов Конопля замість Грама. Пушич змінив схему?

– У Грама була жовта картка. Це був такий момент, що він за якийсь фол міг отримати картку. Це взагалі було непотрібно для нас.

Але ми не грали у три захисники. Грам грав, як правий захисник у нашій схемі. Але ви знаєте, що “Аталанта” грає по всьому полю. Наші хлопці також якось намагалися заплутати, грати не на своїх рідних позиціях і отримувати простір, отримувати мʼяч. Але “Аталанта” – дуже висококласна команда, яка сьогодні це і показала.

Грали позаду два опорники: Степаненко і Криськів. Було завдання у першу чергу зіграти “на нуль”?

– Кожен матч є завдання зіграти “на нуль”. Для нас – воротарів, захисників, опорних півзахисників – це дуже важливий момент. Коли не пропускаємо – це вже дає якийсь поштовх команді.

У нас тоді уже є один бал щонайменше. А ми ще можемо і гол забити, то взагалі буде супер. Грати “на нуль” — це завдання номер один на кожну гру. Особливо з такими командами, у яких якість дуже і дуже божевільна. Потрібно дуже і дуже уважно грати у тих моментах, у яких ми не змогли, і де ми пропустили мʼячі.

Чому Лукман приносив так багато незручностей?

– Та у нього всі є якості для того футболіста, яким він є. Він це продемонстрував з “Баєром” у фіналі Ліги Європи, де він забив мʼячі. І сьогодні він забив. Дуже висококласний гравець, який може робити рахунок сам.

Він саме забив у моменті боротьби з Вами.

– Треба передивитися цей епізод, проаналізувати. Поки ще його так не бачив”, – сказав Бондар.

Наступний матч у Лізі чемпіонів “Шахтар” проведе 22 жовтня проти “Арсеналу” у Лондоні.