Сьогодні, 2 жовтня, відбулися кілька матчів 2-го туру основного раунду Ліги чемпіонів, в одному з яких “Жирона” приймала “Феєнорд”. У стартовому складі “Жирони” очікувано вийшов український вінгер Віктор Циганков.

Ліга чемпіонів, груповий етап. 2-й тур.

Жирона Іспанія – Фейенорд Нідерланди 2 : 3.

1 – 0. Лопес – 19.

1 – 1. Еррера – 23-автогол.

1 – 2. Міламбо – 33.

2 – 2. ван де Бек – 74.

2 – 3. Крейчі – 79-автогол.

Нереалізовані пенальті: Міовскі (67хв) – Уеда (36хв)

У першому турі Ліги чемпіонів команда Віктора Циганкова зазнала поразки від ПСЖ (0:1). Сьогодні каталонці почали активніше, і вже на 6-й хвилині Віктор мав чудовий шанс відкрити рахунок, але його потужний удар у ближній кут відбив голкіпер гостей, перевівши м’яч на кутовий. Трохи пізніше українець знову опинився в центрі подій, проте не зміг замкнути небезпечний простріл поблизу воріт.

На 20-й хвилині Лопес відкрив рахунок для Жирони, замкнувши подачу з кутового, який був зароблений після атаки, розігнаної Циганковим. Однак радість каталонців тривала недовго – не лише через швидкий гол, який забив Еррера у власні ворота, а й через прикру травму Циганкова, який змушений був покинути поле вже на 29-й хвилині. Українця проводжали оплесками.

Одразу після цього Фейєнорд вийшов вперед: Міламбо скористався передачею на хід і втік між двома захисниками, спокійно перегравши голкіпера. Гості мали шанс збільшити перевагу з пенальті, коли Мартін порушив правила в штрафному. Проте Гассаніга майстерно відбив удар Уеди.

На старті другого тайму Жирона могла зрівняти рахунок, коли Донні ван де Беек прорвався в штрафний і пробив із гострого кута. М’яч рикошетом від Ганцка опинився в сітці, але арбітр скасував гол через офсайд. Каталонці отримали ще одну нагоду, коли воротар Фейєнорда невдало зафіксував м’яч і збив Міовскі – пенальті для Жирони! Пробивати пішов сам “постраждалий”, але Велленройтер відбив удар, витягнувши м’яч із правого нижнього кута. Однак на 75-й хвилині Жирона таки відновила рівновагу: ван де Беек одним дотиком пробив повз голкіпера – 2:2!

Радість Жирони була недовгою: незабаром Крейчі на ближній стійці невдало зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Ганцка. Матч завершився не на користь Жирони.