Сьогодні, 2 жовтня відбувся матч 2-го туру Ліги чемпіонів-2024/25 між “Шахтарем” і “Аталантою”. Обидві команди стартували в єврокубковому турнірі з нульової нічиєї. Донеччани поділили очки з “Болоньєю” (0:0), а бергамаски з “Арсеналом” (0:0).

Ліга чемпіонів, груповий етап. 2-й тур.

Шахтар Донецьк, Україна – Аталанта Бергамо, Італія 0 : 3.

0 – 1. Дьїмсіті – 21.

0 – 2. Лукман – 44.

0 – 3. Белланова – 48.

Шахтар підходив до гри не в найкращому настрої. “Гірники” у матчі УПЛ проти Вереса припустилися чергової осічки, вимучені нулі з Болоньєю на старті ЛЧ також не вражали. Серед експертів навіть почали з’являтися думки про відставку Пушіча, якщо ситуація не виправиться.

Боснійський фахівець зміг здивувати стартовим складом. У основі з’явився 22-річний Алаа Грам, який досі мав лише 12 хвилин проти Оболоні в УПЛ. Більше того, тунісця відправили на правий фланг захисту, а не звичний центр.

Шахтар більше контролював м’яч на старті зустрічі, але до конкретики не доходило. Поступово ініціативу перехопила Аталанта, яка значно швидше знаходила шляхи до воріт. Особливо “гірникам” діставалось від Адемоли Лукмана, який видав індивідуальний виступ рівня фіналу ЛЄ проти Байєра з хет-триком.

Нігерієць влетів у карний майданчик і пробив неточно. Згодом Різник встиг перехопити подачу Лукмана на Едерсона. На 20-й хвилині Шахтарю не допоміг ніхто. Грам жорстко зрубав Адемолу біля бровки і отримав жовту картку. Стандарт готував підопічним Пушіча значно більшу проблему. Швидкий розіграш, Лукман подає у карний майданчик, де ніхто не тримав Джімсіті – 0:1.

Шахтар до кінця тайму не завдав жодного удару, навіть неточного! Зате пропустити ще раз чемпіони України встигли. М’яч двічі рикошетив від господарів, Колашинац підключився до атаки і віддав вільному Лукману – гол+пас для зірки Аталанти.

Пушіч вже у перерві визнав провал свого експерименту, замінивши Грама на Коноплю. Юхим відразу завдав першого удару Шахтаря, але трішки схибив. Аталанта була безжальна. Той-таки Конопля залишився наодинці проти Лукмана і Дзаппакости – лівий латераль подав на свого колегу Белланову, який вискочив з-за спини Педро Енріке.

Шахтар був безпорадним. Дзаппакоста влучив у стійку, Дзаньйоло пробив над воротами. Ще й Степаненко отримав травму на рівному місці, що може стати проблемою для збірної України.

“Гірникам” довелося миритися з розгромною поразкою. Разом з Динамо доробок України у основному етапі єврокубків сумний – одне очко, різниця голів 0:6. Хмари над Пушічем стають дедалі густішими…