Колишній головний тренер “Динамо” і збірної України Леонід Буряк прокоментував останні невдалі виступи національної команди у Лізі націй та невиклик до складу “синьо-жовтих” Андрія Ярмоленка.

– І наостанок трохи про національну команду. Збірна України у вересні зіграла два матчі в Лізі націй і обидва програла: Албанії (1:2) і Чехії (2:3). Хто винен у провальному старті та які висновки потрібно зробити?

– Тут є багато факторів. У нас триває війна і рівень чемпіонату сильно впав. До того ж збірна всі матчі проводить на виїзді. Наші розкручені футболісти, які мають бути лідерами збірної, не мають постійного місця в основному складі своїх клубів. Насамперед – це Мудрик і Зінченко. Якщо з гри випадає дві-три людини, то увісьмох дуже складно когось обіграти.

Але й Албанія та Чехія – це вже не ті команди, що були раніше. Більшість їхніх гравців виступають в основі команд Серії А і Бундесліги. До них потрібно добре готуватися. Сподіваємося, наша команда винесла уроки, бо Попереду Грузія, а це непростий суперник.

– Сергій Ребров не викликав на жовтневі матчі Андрія Ярмоленка. Це правильне рішення чи ветеран ще стане в пригоді національній команді?

– Це нехай Ребров вирішує. Але Ярмоленко є Ярмоленко. Андрій – лідер Динамо, і більшість футболістів збірної України не вміють робити того, що робить Ярмоленко. Я думаю, Андрій – гравець збірної, і 34 роки – це ще не вік за європейськими мірками, – сказав Буряк для “Українського футболу”.