Україна та Бразилія 2 жовтня зустрічалися у півфіналі ЧС-2024. Збірна України з футзалу вдруге після 1996 року пробилася у півфінал чемпіонату світу, але зараз має шанс перевершити тодішнє 4 місце.

ЧС серед футзальних збірних, 1/2 фіналу.

Україна – Бразилія 2 : 3.

1 – 0. Чернявський – 18.

1 – 1. Семенченко – 21-автогол.

1 – 2. Дієго – 22.

2 – 2. Корсун – 29.

2 – 3. Дієго – 36.

Футзал сьогодні на вустах усіх вболівальників “синьо-жовтих”. Футзальний поєдинок приймав Ташкент. У суперники команді Косенка дістався п’ятиразовий чемпіон світу і лідер рейтингу ФІФА, тоді як для наших хлопців це лише друга подібна спроба зачепитися за медалі Мундіалю.

Україна провела зразковий перший тайм, який не мав нічого спільного з фестивалем на 14 голів проти Венесуели у чвертьфіналі. Щільна боротьба, уважні дії в захисті, обмаль ризику в атаці. На старті зустрічі команди обмінялися ударами в каркас, а бразильці навіть забили. Сухов відбив удар перед собою, і Ліно коршуном прилетів добити. Польові арбітри зарахували гол, але Україну врятував VAR. Повтор показав, що Сухов все ж встиг притиснути м’яч рукою до паркету, що вважається фіксацією.

Надалі кіпер “синьо-жовтих” діяв бездоганно, а під завісу тайму ще й вдалося ошелешити фаворита голом. Микитюк “перекусив” вихід бразильців і розігнав контратаку, яку ударом в ближній кут завершив Чернявський. На жаль, перед цим збірна України втратила капітана. Марлон впав на ногу Шотурмі, і та викрутилась під дуже моторошним кутом. Лідера нашої команди винесли на ношах.

У дебюті другої половини сталася інша неприємність. Підопічні Косенка за 2 хвилини ігрового часу дозволили бразильцям не тільки відігратись, а й вийти вперед. Двічі перед воротами Сухова “гуляв вітер” – Семенченко панічно зрізав у власні ворота, Дієго взагалі дали дві спроби.

Який же сталевий характер у наших хлопців! Україна оговталась і відповіла голом Корсуна, який сам перехопив м’яч та на пару з Абакшиним “роздягнув” оборону бразильців – 2:2. Наша команда продовжувала тиснути і точно мала забивати ще. Абакшин довго вовтузився перед порожнім кутом воріт, довівши коментаторів до істерики.

Проблемою стало те, що “синьо-жовті” надто швидко нахапали 5 фолів. Нерви не витримали у Мельника, який порушив правила ще раз – пенальті. Сухов прочитав намір Дієго, але м’яч зрадницьки пролетів між ногами кіпера українців.

2:3 – поразка, за яку можна лише аплодувати. Бразильці здобувають 6 поспіль перемогу на турнірі. У фіналі на них чекає переможець дуелі Аргентина – Франція, який визначиться 3 жовтня. Збірна України з футзалу зіграє проти команди, яка програє в цій дуелі, в матчі за бронзу 6 жовтня о 15:30. “Синьо-жовті” все ще мають шанси на найкращий результат в історії, побивши четверте місце 1996 року.