⚡️ Оперативна інформація станом на 18.00 22.05.2022 щодо російського вторгнення від Генерального Штабу ЗСУ

 ▪️ рф не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та завдавати ракетних та авіаційних ударів.

▪️ На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону. Залишається загроза ракетно-авіаційних ударів з території республіки білорусь.

▪️ На Сіверському напрямку ворог посилює контроль ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. Проводить демонстраційні дії з метою запобігання переміщенню резервів наших військ до Східної операційної зони. Продовжує обстріли населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури в Сумській та Чернігівський областях.

▪️ На Слобожанському напрямку ворог здійснює систематичні артилерійські обстріли позицій наших військ. Для підвищення оперативності перекидання військ та вантажів проводяться заходи з відновлення залізничної інфраструктури у районі населеного пункту Куп’янськ.

▪️ На Харківському напрямку ворог протягом доби активних дій не проводив. Посилив поліцейсько-адміністративний режим на тимчасово захоплених територіях.

▪️ На Слов’янському напрямку окупанти основні зусилля зосередили на створенні умов для відновлення наступу. Продовжили обстріли населених пунктів по лінії зіткнення. На окремих ділянках намагалися провести розвідку боєм, зазнали втрат та відступили.

▪️ На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

▪️ На Лиманському напрямку ворог обстріляв населені пункти Лиман, Закітне, Озерне та Діброва.

▪️ На Сєвєродонецькому напрямку противник вів бойові дії в районі населеного пункту Прудівка. Намагались захопити Олександрівку, успіху не мали. Із мінометів та ствольної артилерії ворог продовжив обстріли позицій Сил оборони вздовж лінії зіткнення на зазначеному напрямку.

▪️ На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, рашисти намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів. Вели бойові дії в районі населених пунктів Тошківка, Комишуваха, Трипілля та Василівка.

▪️ На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксується зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог здійснює перегрупування для посилення окремих напрямків.

▪️ На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Продовжує роботи щодо побудови другої лінії оборони.

▪️ На Бессарабському напрямку, на території Придністровського регіону Республіки Молдова, обстановка залишається напруженою. Основні зусилля рф зосереджують на підтриманні озброєння та військової техніки в готовності до застосування.

▪️ У Чорноморській та Азовській морській зонах корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції районів бойових дій та блокування цивільного судноплавства.