Ліга чемпіонів. 2 тур
02.10.2024. Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві, Жирона
Головний арбітр: Урс Шнідер (Швейцарія)
Жирона – Феєнорд. 19:45
Пряма трансляція: MEGOGO Футбол 2

Жирона

На жаль, “Жирона” вже не демонструє тих результатів, що ми бачили у минулому сезоні. В принципі, це було десь очікувано. Пішло багато лідерів команди, тож механізм порушився.

У стартових 8-ми матчах Ла Ліги підопічні Мічела здобули лише 2 перемоги, тричі грали внічию та стільки ж разів зазнали поразок. Не вражає. Поки що це середина турнірної таблиці.

У 1-му турі ЛЧ “Жирона” до останньої хвилини відчайдушно боролася проти зіркового “ПСЖ”. Втримати рахунок 0:0 не вдалося. Наприкінці зустрічі голкіпер Гассаніга припустився фатальної помилки. Скільки б не рятував він до цього, запам’ятається лише цей, гольовий епізод…

“Жирона” не перемагає вже 5 поєдинків поспіль. За цей період команда забила лише 2 голи (пропущено 8).

Мічел має кілька травмованих гравців: Артеро, Блінд, Хастін і Ромеу.

Феєнорд

“Феєнорд” розпочав новий сезон красиво – перемога у Суперкубку Нідерландів над чемпіоном “ПСВ”. Яскравий матч завершився з рахунком 4:4, а ось у серії пенальті пощастило більше роттердамцям.

У стартових матчах чемпіонату “Феєнорд” видав багато нічиїх – двічі перемогли і 4 рази розійшлися миром. Так, поразок немає. Але постійно втрачати очки із середняками – не найкраща тенденція. У 5-ти останніх іграх всіх турнірів команда здобула лише одну перемогу.

У 1-му турі ЛЧ нідерландці були розгромлені чемпіоном Німеччини “Баєром” – 0:4. Хоча й обидві сторони створили приблизно рівну кількість моментів, кваліфікація футболістів зробила свою справу. У “Феєнорда” Вірца чи Грімальдо, на жаль, немає.

Щодо кадрів: різні види травм мають Хіменес, Гартман, Ньювкоп і Стенгс.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі Жирони:

29.09. Сельта – Жирона 1:1 (Ла Ліга)

25.09. Жирона – Райо Вальєкано 0:0 (Ла Ліга)

21.09. Валенсія – Жирона 2:0 (Ла Ліга)

Останні 3 зустрічі Феєнорда:

28.09. Неймеген – Феєнорд 1:1 (Ередивізі)

22.09. Феєнорд – НАК Бреда 2:0 (Ередивізі)

19.09. Феєнорд – Баєр 0:4 (Ліга чемпіонів)