Головний тренер Аталанти Джан П’єро Гасперіні впевнений, що в середу його команда і Шахтар покажуть відкритий атакувальний футбол.

– Ви сказали, що такі матчі належать до тієї категорії поєдинків, які потрібно вигравати. Щоб посісти високе місце в підсумковій таблиці Ліги чемпіонів…

– Так, це той рівень матчів, який ми повинні добре відіграти. І завдяки хорошій грі – перемоги. Але цей матч не буде легким. Шахтар має багаторічну традицію грати в Лізі чемпіонів. Цей клуб виховав дуже багато молодих гравців, які надалі грали у великих клубах. Це вже не та команда, проти якої ми грали 5 років тому. Я бачив матч із Болоньєю і вивчив нинішній Шахтар. Це гра, на якій потрібно концентруватися. Власне, як на будь-якій грі Ліги чемпіонів.

– Що ви помітили в грі Шахтаря в матчі з Болоньєю? Можливо, вас щось турбує?

– Я думаю, що Шахтар добре грав у першому таймі. У другій половині ми побачили більше якихось деталей. Якби ми були на місці Болоньї, ми забили б свій м’яч. А Болоньї не пощастило. Шахтар – дуже хороша команда. Вони грають у Лізі чемпіонів, де немає слабких команд. Вони виграли свій національний чемпіонат. Це, звичайно, молода команда, і матч у Болоньї показав, що вони можуть добре грати. Обидві команди будуть завтра прагнути перемогти і це буде відкритий матч.

– Кого можете виділити в Шахтарі й чому?

– Я відзначив загальну картину гри команди. І, звісно, в лінії атаки можу виділити Судакова та Єгінальду. Вони дуже швидкі й найнебезпечніші в лінії атаки. Але буде нечесно не згадати інших. Це дуже солідна команда, технічна, яка вміє контролювати м’яч. І, зрозуміло, вони дуже швидкі.

– Ви багато пропустили в Серії А і зіграли 0:0 з Арсеналом. Чи немає в цьому парадокса?

– Можливо, ви маєте рацію. Ліга чемпіонів – це додаткова мотивація. І для нас усе було трохи інакше, тому що ми два сезони не грали в цьому турнірі. Хоча, звісно ж, виступи в національному чемпіонаті – фундаментальна для нас річ.