Екс-гравець збірної України Ігор Жабченко поділився очікуваннями від матчу 2-го туру Ліги чемпіонів “Шахтар” – “Аталанта”, який відбудеться 2 жовтня (початок – о 19:45).

– Я дещо вище оцінюю шанси “Аталанти”. І не тільки тому, що команда з Бергамо – діючий чемпіон Ліги Європи, також не треба забувати, що представники Італії дуже незручні суперники наших клубів на міжнародній арені. Все ж, головне, що “Аталанта” – більш організована команда, в лавах якої чимало іменитих виконавців, тоді, як серед “гірників” вистачає гравців, які ще тільки збираються голосно заявити про себе в єврокубках.

“Шахтарю” треба постаратися не помилятися в простих ситуаціях біля своїх володінь. В Лізі чемпіонів це карається пропущеними голами. Натомість в “Шахтарі” вистачає швидкісних флангових виконавців й треба цим скористатися. Тим паче, що центральним півзахисникам “гірників” креативу не позичати.

Також в складі “Аталанти” не буде кількох лідерів, звісно, Гасперіні намагатиметься мінімізувати їхню відсутність тактичними перешикуваннями, але це підвищує шанси “гірників” скласти конкуренцію амбітному італійському клубу. До речі, якщо в Гельзенкірхені буде підписано мирну угоду, то, вважаю, що це буде вдалим результатом для донеччан.