Ліга Чемпіонів, 2-й тур
Лондон, Емірейтс
Арсенал – ПСЖ 22:00
Трансляція – Megogo

Арсенал

Для “Арсеналу” останні тижні видалися неймовірно виснажливими. За 13 днів “каноніри” проведуть свій 5-й матч у всіх турнірах, три з яких із вивіскою топ. Була справжня бійня проти “Манчестер Сіті” (2:2), де лондонці не дотерпіли в меншості пару хвилин для перемоги на “Етіхаді”. Там хлопці Артети страждали цілий тайм у схемі 6-3-0 зі співвідношенням ударів за 45 хвилин 30:1. У зворотний бік пішов матч із “Лестером” (4:2) – тут уже “каноніри” здобули 3 очки в доданий час, доштурмувавши “лисиць” із 35 ударами за гру.

У ЛЧ у першому турі бажаного результату підопічним Мікеля Артети здобути не вдалося. У Бергамо дуже не вистачало травмованого Мартіна Едегора, без якого команда створила жалюгідні 0.78 xG і могла програти, якби Райя не потягнув 11-метровий. З відсутністю креативу на вихідних допомогла одночасна інвертація і Калафьорі, і Тімбера. Дует фулбеків видав 7 передач під удар і 67 пасів у фінальній третині, але є сумніви, що Артета наважиться повторити експеримент проти ПСЖ з їхніми небезпечними вінгерами.

Лазарет “Арсеналу” при цьому залишається забитим. Літній новачок Мікел Меріно травмувався майже одразу після трансферу. А баск би дуже знадобився зараз, коли немає Едегора. Діру в центрі поля прикривають Гавертц і Парті. При цьому кадрові проблеми з флангами оборони нікуди не поділися – Зінченко, Томіясу і навіть Кіран Тірні залишили Артеті мінімум варіантів через різні пошкодження.

ПСЖ

ПСЖ випав найскладніший календар у ЛЧ з усіх 36 команд, тому розкидатися очками чемпіони Франції собі дозволити не можуть. Команда Луїса Енріке в першому турі теж була близька до нульової нічиєї, катаючи вдома нудну гру проти “Жирони”, що закрилася, в першу годину. Але потім ПСЖ все ж натиснув, і завдяки автоголу голкіпера Гассанігі на останній хвилині основного часу взяв 3 пункти.

Відразу після ЛЧ ПСЖ у фірмовій манері скатав нічейку з “Реймсом” (1:1), після чого повернувся на переможну стежку, обігравши “Ренн” (3:1) на вихідних. Традиційно розривав правий фланг Дембеле і Хакімі, а Барколя взяв участь у всіх гольових атаках, і завдяки дублю набив уже 6 голів у 6 турах. При цьому Енріке знову маринував Коло Муані на лавці.

Після травми Рамуша каталонський коуч перейшов на гру з хибною 9. Асенсіо і Дуе теж травмувалися, тому в останній грі цю роль виконував Лі Кан Ін. При цьому в Коло Муані все ж таки є шанс вийти в старті в Лондоні – Енріке через дисциплінарні причини відсторонив Дембеле на матч з “Арсеналом”. Велика втрата для нинішнього ПСЖ, який створює моменти або з флангів, або в контратаках. Під питанням також Доннарумма і лідер півзахисту Вітінья.

Особисті зустрічі

Суперники зустрічалися між собою 4 рази. За трьох нічиїх єдину перемогу забрали “каноніри” ще в сезоні 1993/94. А так була ще дуель у груповому етапі ЛЧ 16/17: “ПСЖ” і “Арсенал” зіграли внічию 1:1 на “Парк-де-Пренс”. Зустріч-відповідь відбулася в п’ятому турі й завершилася з рахунком 2:2: Кавані та Жиру забили в чужі ворота, Верратті та Алекс Івобі – у свої.

Орієнтовні склади

Арсенал: Райя – Вайт, Саліба, Габріел, Тімбер – Гавертц, Парті, Райс – Сака, Жезус, Мартінеллі

ПСЖ: Сафонов – Хакімі, Маркіньос, Пачо, Меншеш – Заїр-Емері, Невеш, Фабіан Руїс – Коло Муані, Лі Кан Ін, Барколя