Борнмут здолав Саутгемптон (3:1) у 6 турі чемпіонату Англії 2024/25.

Ілля Забарний традиційно в основі, але сяяв не він. Команда Рассела Мартіна була значно кращою у всьому в перші 15 хвилин. Пресингували, високо відбирали, атакували, обігрували в чужій третині поля. Раян Фрейзер чи не найбільше загострював, адже нестерпний свист на свою адресу було неприємно вислуховувати – як і Ремсдейл, він пограв раніше за “вишеньок”, але покидав не так красиво. 18-річний Діблінг намагався зображати не то Гріліша, не то Неймара, на відео фінтів якого виростав. Єдине, що не доходили до вбивчих позицій у штрафному.

Зрештою, “святі” вже не вперше здуваються непристойно швидко після потужного старту. Борнмут відбився і як дав! Семеньйо взяв участь у всіх трьох голах. При першому Забарний виграв верхову дуель на правому фланзі, Антуан отримав болючий удар по нозі. Поки валявся, а гості роздивлялися один одного, Таверньє дочекався, поки м’ячик зупиниться, і в ту ж мить накинув під ривок Еванілсону, який забив дебютний гол у 6 матчі за “вишеньок”. Далі Семеньйо розхитав захисників фінтами, увійшов у штрафний і скинув під удар Куку. Уаттара випадково підставив ногу і навіть сам не зрозумів, як став автором гола.

У третьому взятті воріт Семеньйо ходив пішки, доки не отримав пас, і відразу ж вибухнув серією фінтів – удар у дальній кут був, як та сама вишенька. На другий тайм Борнмут знову вийшов невчасно. Потрійна заміна дала плоди “святим”. Харвуд-Белліс, молодіжний чемпіон Європи, за якого заплатили Ман Сіті 23 мільйони євро, образився, що з першого удару головою його не почули, і вгатив з другої спроби. На тому швидко й звернули активності. А в господарів усе той же всюдисущий Семеньйо кидав за спини, відкривався сам, і тільки на прицільні удари його не вистачало.

Борнмут набирає 8 очок і виходить на 11 місце, опускаючи Манчестер Юнайтед на 13 рядок. Саутгемптон залишається на дні, ділячи останнє місце з Вулверхемптоном (в обох 1 бал).