Колишній генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко відповів на питання про те, чому власник клубу Ігор Коломойський знищив його.

Головне питання, яке цікавить всіх вболівальників. Я знаю, що ви зараз скажете, що це потрібно питати Ігоря Валерійовича, але ви були близькою до нього людиною, у вас є певні думки з цього приводу. Чому Коломойський знищив «Дніпро»?

– Знищив – це занадто важке слово, мені так здається.

А яке б слово ви використали?

– Дивіться, ні ви, ні навіть я не знаю всіх процесів, які відбувалися. Я трохи раніше сказав, що відчув, що ситуація напружується. Після того, як я відчув це, вона ставала все гіршою та гіршою. Зрештою, прийшло до того, до чого прийшло.

Які причини? Мені складно сказати, коли Ігор Валерійович прийняв це рішення для себе, вирішив припинити фінансування, нікому про це не повідомивши. Тобто не було такого, що він раптово все взяв і обрубав. Якось з дрібниць це починалося, наростало, а потім дійшло до контрактних зобов’язань перед гравцями та тренерами. Ну і дійшло того, до чого дійшло.

Коли він для себе прийняв таке рішення? Я можу тільки припускати. Мені про це ніхто не говорив. Не було такого, що, умовно, 20 березня 1915 року мене викликали та сказали про те, що клуб фінансувати не будуть. Такого не було. Я до останнього моменту вірив, навіть в інтерв’ю у всіх своїх говорив, що нумо почекаємо, можливо, що там якось щось зміниться, клуб знову відродиться. Це вже було, коли клуб грав в аматорах, у 2018-му чи 2019-му. Я не знаю.

Виходячи з часових рамок, я можу припускати, наскільки я розумію, що у цей момент були величезні проблеми із владою.

Тобто це все було пов’язано з ПриватБанком?

– На мою думку – так. Але я не претендую на роль істини в останній інстанції. Однією з причин, можливо, була ця. Можливо, що були якісь переговори з іншими потенційними акціонерами, які не були успішними. Про це мені взагалі нічого невідомо. Тобто причин може бути багато, але говорити про те, що він його знищив – я б так не сказав. Бо чомусь, знищивши це, він одразу вписався за інше.

Але вже знищив й інше.

– Про це я не хочу говорити, лізти в чужу кухню, але у мене є своя думка з цього. Але я поки що утримаюся від коментарів, – сказав Стеценко.