У матчі 8-го туру УПЛ Інгулець на виїзді поступився Оболоні (1:2).

Українська Прем’єр-ліга. 8-й тур.

«Оболонь» – «Інгулець» – 2:1

 Голи: Груша, 58, Блізніченко, 85 – Козак, 90

 Попередження: Черненко, 37, Курко, 90+3, Тарануха, 90+5 – Вілівальд, 18, Пушкарьов, 54, Мельничук, 72, Козак, 76

«Оболонь»: Федорівський – Стасюк (Осман, 66), Дубко, Приймак, Грисьо (Карась, 88) – Черненко, Вітенчук (Мороз, 88), Груша (Курко, 88) – Суханов (Тарануха, 62), Блізніченко, Мединський.

«Інгулець»: Паламарчук – Мельничук (Мисик, 82), Вілівальд, Шершень, Малиш – Козак, П’ятов (Лісняк, 87), Волохатий, Пушкарьов (Богунов, 70) – Кисленко (Резепов, 46), Сад (Козиренко, 70).

Арбітр: Михайло Райда (Закарпаття).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 11 (3) – 6 (3)
Кутові: 6 – 0
Офсайди: 3 – 2.

Перший небезпечний епізод у матчі виник на 6-й хвилині: під час атаки Інгульця м’яч після серії рикошетів прилетів до Кисленка і той з лівого флангу пробив по центру прямо в руки голкіперу Оболоні. За трохи “пивовари” відповіли двома моментами поспіль: Мединський скинув на дальню стійку і Блізніченко двічі розстрілював Паламарчука – кіпер Інгульця самовіддано кинувся під удар і врятував команду.

В середині тайму Сад змарнував чудовий шанс з меж штрафного, пробивши над поперечиною. Суханов у відповідь сильно пробив, але влучив у захисника – після рикошету м’яч пролетів над воротами Інгульця. На останній хвилині тайму Козак на лівому фланзі ефектно обіграв захисника Оболоні й рабоною навісив у воротарський – Кисленко головою пробив над поперечиною.

Кияни кинулись у контратаку і вийшли вперед, забивши кумедний гол. Шершень віддав надто слабку передачу на голкіпера, тому довелось виходити далеко з воріт і вибивати, м’яч влучив у Суханова і закотився у сітку. Однак за мить радість гравців Оболоні, які не забивали майже 600 хвилин (в останніх 6 матчах), згасла – VAR помітив, що сфера влучила у руку Суханову і від неї влетіла у ворота. Як наслідок, взяття воріт було скасовано.

На 58-й хвилині Оболонь забила вдруге, і цього разу без порушення. Суханов отримав передачу з центру на лівий фланг, пройшов декілька метрів і прострілив у воротарський – Груша в дотик переправив сферу у сітку, оформивши дебютний гол в УПЛ. Шалена безгольова серія перервана!

За 5 хвилин до завершення основного часу Оболонь подвоїла свою перевагу. Богунов втратив м’яч у центрі поля у боротьбі з Мединським, віддав на Тарануху праворуч, той прорвався до штрафного і пробив з гострого кута. Паламарчук у падінні дотягнувся, але відбив перед собою – Блізніченко був першим на добиванні.

На останній хвилині Інгулець повернув інтригу у матч, скоротивши відставання. М’яч після навісу з лівого флангу перелетів через всіх захисників і Козак на дальній стійці головою спрямував сферу у сітку. Вже у доданий час Оболонь втікала у контратаку – Мисик зніс суперника, але за фол отримав лише “гірчичник”.

Перемогла дозволила Оболоні набрати 5 очок і помінятись з Інгульцем місцями у турнірній таблиці – петровці 3 4-ма пунктами тепер останні.