Прімера. 8-й тур
29 вересня. Віго. “Балаїдос”
“Сельта” 15:00 “Жирона”
Арбітр: Рікардо де Бургос Бенгоечеа
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

Новини “Сельти”

Галісійці дуже здорово почали сезон із двох перемог, але далі загальмували. Складний календар — виїзди до Памплони та Більбао, де всім важко, а тоді домашня гра з “Атлетіко”, який припаркував фірмовий автобус і втримав 1:0.

У “Сельти” чудова атака — 14 голів; тільки в “Реала” та “Барси” більше. З іншого боку, команда Хіральдеса вже пропустила 14 разів, і це другий найгірший результат у лізі. Грубо кажучи, варто на “Кельтів” натиснути, як вони миттєво помиляються.

Проти “Жирони” з такими характеристиками в “Сельти” нема вибору — треба перти вперед, навішувати, знаходити в штрафному Яго Аспаса, який навіть у 37 років уже забив 3 голи в 7 турах. Також дуже непогано повернувся в рідні пенати Борха Іглесіас. Ну, і домашні стіни допоможуть — на “Балаїдосі” команда програла лише один матч із лютого; це якраз 0:1 із “Матрацниками”.

Новини “Жирони”

Звісно, Мічел знає про слабкості “Кельтів”, але їх ще треба використати. У минулому турі з “Райо Вальєкано” (0:0) “Жирона” створила мало гостроти, а всі моменти запорола.

Відсутність бомбардира а-ля Довбик боляче б’є по команді, як і нестача вінгера, здатного на дриблінг. Раніше так вміли Савіньйо і Коуто; зараз намагається Аспрілья, але у нього дикий відсоток браку. Циганков же грає через пас, і це часто неефективно, уповільнює атаки.

У підсумку “Жирона” забиває мало — лише 8 голів у 7 турах, але ж навесні саме напад був її головним козирем. Залізобетонного захисту у Мічела не було ніколи. Ну, і ще один фактор — втома; вже 2 жовтня треба грати в ЛЧ із “Феєнордом”, а там — у лізі проти Більбао. У “Жирони” немає складу для такого календаря і не виключено, що вже у Віго вона виглядатиме втомленою.

Сельта” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

У минулому історичному для себе сезоні “Жирона” двічі обіграла “Сельту” мінімально — по 1:0.

До цього в цих протистояннях була рівність: 2 перемоги “Жирони”, 2 перемоги “Сельти” та 2 нічиї у 2017-23 роках.

Орієнтовні склади

Головна втрата на дві команди — це Оскар Мінгеса, який у Віго дуже багато і якісно працює на атаку. Зараз він травмований.

Також у “Сельти” не зіграють Лука де ла Торре і Михайло Ристич, а ось у “Жирони” здорові на папері всі.

“Сельта”: Гуаїта – Хаві Родрігес, Старфельт, Маркос Алонсо – Каррейра, Бельтран, Моріба, Уго Альварес – Аспас, Борха Іглесіас, Сведберг

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Давід Допес, Крейчі, Гутьєррес – Циганков, Мартін, Соліс, Данжума – Аспрілья, Стуані