Мілан обіграв Лечче (3:0) в рамках 6-го туру Серії А.

Схоже, Паулу Фонсека трохи злякався критики. Після низки невдалих результатів на внутрішній арені Мілан також із тріском програв Ліверпулю в Лізі чемпіонів. Після цього тренер здійснив кадрові й тактичні зміни, завдяки яким несподівано обіграв Інтер.

Це був виснажливий тиждень, але на Лечче Фонсека випустив точнісінько такий стартовий склад, який виходив у дербі. З’явився навіть Мората, про невеличке ушкодження якого писали ЗМІ та говорив сам тренер. Єдині зміни полягали у новій зачісці Альваро (повністю поголив волосся) і в тому, що капітанська пов’язка перейшла від Тео до Леау.

Словом, навіть до такого скромного суперника “россонері” поставилися надзвичайно серйозно. Лечче поганенько почав сезон (5 очок за 5 турів) та ще й мав на дві доби менше для відпочинку, бо грав у Кубку Італії, де програв Сассуоло. До речі, саме про відпочинок слід було подумати Мілану, бо вже 1 жовтня знову Ліга чемпіонів з непростим виїздом у Леверкузен.

На старті гри могло здатися, що Мілан відпочиває, перебуваючи на полі. Жодної гостроти, жодного поспіху. Лечче навіть більше грав у атаку. Майку Меньяну довелося щонайменше двічі рятувати (після ударів Галло та Крстовіча).

Виявилося, що господарям просто потрібно було забити один м’яч. Це зробив Мората, замкнувши подачу Тео зі штрафного. Через дві хвилини відзначився вже француз після класного асиста від Леау. Ернандес повторив історичний рекорд Паоло Мальдіні. Тепер вони обоє посідають перше місце в списку бомбардирів Мілана серед захисників – по 29 голів.

Минуло ще дві хвилини, і Лечче знову пропустив. Абрахам не реалізував жодну зі своїх спроб (навіть в стійку влучив). Зате Пулішіч хаосом у воротарському скористався майстерно. 3:0. “Россонері” вперше за 15 років забили по три голи до перерви у двох домашніх матчах поспіль (ще з Венецією). Йдеться про Серію А, бо з Ліверпулем теж грали на Сан-Сіро, а в дербі господарем був Інтер.

У другому таймі Мілан вже думав про майбутній матч із Баєром. Швидкості на мінімум, контроль простору та заміни. Фонсека почав знімати ключових гравців, щоб не виснажувати їх перед Лігою чемпіонів ще більше.

Резервісти запам’яталися по-різному. Якщо Лофтус-Чік отримав оплести, бо влучив у поперечину (хай навіть випадково), то Бартезагі фани просто так підтримали. Молодий захисник мав грати замість Тео, але вже за 5 хвилин пішов у роздягальню. Італієць небезпечно полетів у підкат, за який отримав пряму червону.

Лечче більшістю не скористався. У рівних складах гості навіть мали більше моментів. Дальній удар Рамадані допоміг Меньяну записати у свій актив ще один сейв. Банда пробивав ще небезпечніше, але влучив у стійку.

Завдяки цій перемозі Мілан набрав 11 очок і за цим показником зрівнявся з Торіно, який до цього туру був одноосібним лідером Серії А. Втім, треба розуміти, що це лише перший матч вікенду. Лечче продовжує балансувати поруч із зоною вильоту.