У п’ятницю, 27 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли домашній поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.

У восьмому турі “зелено-білі” зустрічались з житомирським “Поліссям”. Матч завершився мінімальною перемогою львів’ян.

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 8 тур

“Карпати” (Львів) U-19 – “Полісся” (Житомир) U-19 – 1:0

“Карпати” U-19: Домчак, Катрич, Киричок, Чеберинчак, Копил, Тлумак, Резнік (Форсюк, 69), Лехів (Кузик, 61), Фетько (Смаглій, 46), Абрамчук (Гушинець, 61), Буренко (Кокодиняк, 81).

Запасні: Борис, Івасій, Малиш, Орошкевич, Долюк, Черненко, Цимбалістий.

Старший тренер – Олег Голодюк.

“Полісся” U-19: Дробот, Крамар, Кобернюк, Дикий (Дашковець, 82), Білоконь, Бойчук (Черчукан, 46), Захаров, Грищенко, Іванов, Рибак (Кулмалієв, 46), Мезенцев,

Запасні: Корсун, Пророков, Коваль, Савчук, Любченко, Колосюк, Гавриш, Корнієць, Вашкеба.

Старший тренер – Геннадій Литовченко.

Гол: Буренко, 75.

Попередження: Чеберинчак, 54, Гушинець, 67 – Білоконь, 52, Крамар, 90.

Вилучення: Іванов, 56.

Небезпечний момент біля воріт суперника карпатівці створили вже на другій хвилині. Олександр Фетько, який вийшов на поле вперше у сезоні, виконав навісну подачу з кутового, а Віталій Катрич прицільно пробив головою – повз ворота. На сьомій хвилині Андрій Чеберинчак вивів Владислава Резніка на ударну позицію. Півзахисник випередив Артура Дробота та проштовхнув м’яч повз голкіпера, однак захисники встигли завадити швидкому голу.

“Вовки” відповіли на 20-й хвилині, коли Богдан Захаров вирішив неочікувано пробити з дальньої дистанції. Втім його спроба виявилася невдалою. На 22-й хвилині Матвій Буренко зіграв на випередження у воротарській зоні та пробив, а Максим Дикий рукою змінив траєкторію польоту м’яча – пенальті. До одинадцятиметрової позначки підійшов Резнік, але програв дуель Дроботу, котрий відбив мʼяч у поперечку. Таким чином, голкіпер завадив Владиславу забити третій гол у нинішньому сезоні.

На 27-й хвилині Максим Грищенко змістився з правого флангу та вистрілив у ближній кут – Назар Домчак зафіксував м’яч у руках. За кілька хвилин свій шанс отримав Буренко. Форвард стріляв з меж штрафного майданчика, але Дробот встиг перевести на кутовий.

“Леви” продовжували володіти ініціативою і на 33-й хвилині Фетько вкотре створив небезпечний момент біля володінь Дробота. Вінгер обігрався з Максимом Лехівим та з гострого кута цілив у дальній кут – знову невлучно. А вже на 38-й хвилині удар Фетька у самовідданому підкаті заблокував Дикий.

Під завісу першого тайму підопічні Олега Голодюка вибігли у стрімку контратаку, яку намагався результативно завершити Олександр Абрамчук. Вінгер обіграв захисника та обвідним пострілом ледь не записав до свого активу гол, однак м’яч розминувся з воротами.

Друга половина зустрічі розпочалась з неточного удару Абрамчука та червоної картки Олександра Іванова, котрий грубо сфолив проти Буренка та зірвав контратаку львів’ян. Після вилучення підопічні Геннадія Литовченка опустилися у низький блок та намагалися компактно оборонятись.

На 63-й хвилині Максим Смаглій виконав подачу на вільного Буренка, який п’ятою переправляв м’яч у сітку – Дробот вкотре врятував “Полісся”. На 70-й хвилині Любомир Кузик, який у цьому поєдинку дебютував за “Карпати”, обійшов кількох опонентів та віддав на Смаглія. Максим без зайвої обробки пробив у дотик, однак Владислав Мезенцев заблокував постріл.

Тотальна перевага карпатівців протягом усієї зустрічі перетворилася у гол на 75-й хвилині. Кузик виконав точну подачу з правого флангу, а Буренко розташувався між центральними захисниками та ударом головою відкрив рахунок – 1:0.

На останніх хвилинах гості намагалися відновити нічию, проте “леви” уважно діяли в обороні. У компенсований час Артем Копил міг ставити фінальну крапку в поєдинку. Капітан отримав передачу на дальній стійці, втім завдати акцентованого удару не зміг.

Після домашньої перемоги “Карпати” піднімаються у турнірній таблиці на п’яте місце з 13 очками. У наступному турі підопічні Олега Голодюка зіграють проти “Інгульця” з Петрового. Поєдинок відбудеться 3-го жовтня.