Рома не здолала Атлетік (1:1) у 1 турі Ліги Європи 2024/25.

Ліга Європи. Раунд Ліги. Перший тур

Рим. “Стадіо Олімпіко”

“Рома” – “Атлетік” Більбао 1:1

Голи: Довбик 32 – А. Паредес 85

Рома“: Свілар, Манчіні, Ндіка, Ермосо, Челік (Абдулхамід 71), М. Коне (Паредес 81), Крістанте, Анхеліньо, Бальданці (Пісіллі 63), Дібала (Суле 46), Довбик (Шомуродов 81)

Атлетiк“: Агірресабала, Горосабель (Де Маркос 69), Вівіан (Нуньєс 80), А. Паредес, Берчич, Прадос (Еррера 60), Галларета, І. Вільямс, У. Гомес (Беренгер 69), Джало (Н. Вільямс 60), Гурусета

Попередження: М. Коне 44, Бальданці 62 – Горосабель 44, Берчич 56, Де Маркос 83

Головний арбітр: Георгі Кабаков (Болгарія)

Суперники київського Динамо прагнули вдруге поспіль насухо перемогти після приходу Івана Юріча на тренерський місток “вовків”. Перший тайм почався з активностей басків. Небезпечні закидання на швидких гравців групи атаки через все поле, стандарти – зі всім впоралися господарі. А ось Артем Довбик реалізував один із перших моментів “джаллороссі”. На 21 хвилині українець вибігав ледь не сам на сам, але Агірресабала встиг вибігти за межі штрафного і заблокувати удар. А ось на 32-й українець ідеально відгукнувся на подачу Анхеліньйо, замкнувши праву стійку. Іспанці сигналізували про офсайд, однак Артем витримав лінію перфектно!

Пауло Дибала спробував забити з льоту, але це було надто складно зробити. Аргентинець у перерві пішов відпочивати – вже цієї неділі романістів чекає матч у Серії А проти Венеції, де також потрібні лише 3 очки. Традиційно для команд Юріча при переможному рахунку почалася доволі стерильна гра. Попри те, що Рома володіла м’ячем понад 60% часу, рахунок за ударами становив 4:10 перед заміною Довбика на 81 хвилині. Форвард збірної України після перерви двічі міг збільшити свій бомбардирський доробок. Спершу екс-нападник Жирони не зміг зорієнтуватися на добиванні після змарнованого Суле супершансу, а потім з офсайду дав поруч зі стійкою у вбивчому моменту.

Наразі Артем забиває строго 1 гол за вже 3 матчі поспіль. Через 4 хвилини після його відходу з поля (вийшов узбек Шомуродов) Рома пропустила дещо випадковий гол. Унаї Нуньєс, який замінив травмованого центрбека Вівіана, перевисів у повітрі Анхеліньйо і скинув на свого партнера по обороні Айтора Паредеса. Перший супершанс Атлетіка приніс 1:1. Цей удар став найвище оціненим у всьому матчі за очікуваними голами.

Юріч починає з перемоги в чемпіонаті Італії, але втрачає очки в єврокубках. Нагадаємо, Динамо, яке почало в ЛЄ з розгромної поразки від Лаціо, приїде в гості до Роми 24 жовтня.