Неофіційний власник «Дніпра-1» Ігор Коломойський відмовився вносити заставу та звинуватив Україну у рекеті.

«По-перше, частково – це неможливо вносити. По-друге, є обмеження. А по-третє, я вважаю, що це рекет, який іде з самого верху і з самого початку мені казали, що буде (розмір застави) 3 мільярди з чимось, ще до того, як мене посадили. Мене попередили працівники СБУ, що буде 3 мільярди застава. В мене записані розмови, в яких говорять про 3 мільярди.

300 неоподатковуваних (мінімумів) – це реальна сума застави. А коли 100 мільйонів доларів – це те, що збирає наша СБУ за командою адміністрації президента з усіх, кого затримують. Ми мали прецеденти, коли з моїх партнерів збирали по 100 мільйонів.

Мене взяли як заручника, посадили до в’язниці та вимагають гроші. Зважаючи на те, що я ще тимчасово не громадянин України, а громадянин Ізраїлю, є правила в ізраїльтян. Не піддаватися на шантаж та вилучення грошей», – заявив Коломойський.

Раніше повідомлялося, що Бюро економічної безпеки України завершило досудове розслідування відносно Коломойського за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 («Привласнення майна»), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 («Незаконні дії з банківськими документами»), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 («Відмивання»), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення»).