Лівий півзахисник “Динамо” Владислав Кабаєd прокоментував поразку киян у матчі першого туру Ліги Європи проти “Лаціо” (0:3):

“ – Багато хороших дій було в центрі поля. Удари хороші, голкіпер суперника багато врятував. Чого на Вашу думку не вистачало для забитого голу?

– Завершення не вистачило. Багато було передумов для гола, багато ударів повз. Але… остання передача, останній удар. Десь не влучили у ногу, десь – у площину воріт. А суперника були ці моменти і вони скористалися цим. У цьому і різниця у сьогоднішній грі.

– У першому таймі був момент, коли мʼяч після Вашого удару полетів значно вище воріт. Чому саме так вийшло пробити?

– Я не хочу виправдовуватися, чи щось таке казати, але мʼяч підскочив. Але трохи нога поїхала. Поле таке слизьке було. Не вдалося пробити добре.

– Саме хотів запитати про якість газону у Гамбурзі. Минулого сезону гравці “Шахтаря” кілька разів на нього жалілися. Ситуація не змінилася?

– Так, виривалася дуже трава вчора на тренуванні. Вкручували ми потім шипи у бутси трохи більші. І виривалася все одно, ноги їздили. Не кажу, що жах, але хотілося б щоб було краще.

– Мали міняти через це поле бутси, так?

– Я поміняв. Я уже давно не грав у залізних, а сьогодні довелося.

– 0:3 після першого тайму. Що Шовковський у перерві рекомендував робити?

– Я не можу все розголошувати, бо це тренер казав. Внесли корективи. Були такі слова, що не можна опускати голову, ми граємо за нашу країну. Який би рахунок не був, щоб ми робили те, що вміємо. І щоб забули рахунок, який є на цей момент.

– Це найсильніша команда, проти якої ви грали у цьому сезоні?

– Якщо подивитися на результат і сказати, то так, звісно. Хороша команда і грає в топ-5 ліг. Вони сьогодні більше заслужили на цю перемогу. Але ми зробимо висновки, набили трохи шишки і будемо рухатися далі. Думаю, що нам це зіграє тільки на руку в тому плані, що без поразок не буває перемог”, – сказав Кабаєв.

Це друга поразка “Динамо” у сезоні. Перша була у домашньому матчі плей-оф відбору Ліги чемпіонів проти “Зальцбурга” у Любліні (0:2).

Наступний матч підопічні Шовковського зіграють 29 вересня проти “Лівого берега”. А 3 жовтня уже зустрінуться з “Гоффенгаймом” у рамках другого туру Ліги Європи.