26 вересня 2024 року.
22:00. Рим. “Олімпіко”
Ліга Європи, 1-й тур
Де подивитися: Megogo

Рома”

З корабля на бал. Не встиг Іван Юрич очолити “Рому”, як йому вже доводиться складати програми тренувань з урахуванням обставин: команді належить зіграти в першому єврокубковому матчі посеред тижня між турами чемпіонатів. Новий тренер зізнався, що ще сам не вирішив, які зміни в складі він зробить. Але вони точно будуть. “Хочу дочекатися моменту, коли в моєму розпорядженні опиняться 20 гравців”. Юрич дав зрозуміти, що деякі гравці недоступні: Абдулхамід ще не адаптувався, Залевскі ще не готовий після свого повернення в загальну групу, а Пеллегріні отримав травму. Очікується, що капітана замінить Бальданці.

Юрич отримав можливість спокійно готуватися до цієї гри з Атлетиком – під його керівництвом римляни здобули першу перемогу в сезоні над “Удінезе” (3:0). “Сподіваюся, вболівальники залишиться разом із командою”, – зробив тренер послання. Ця фраза лише на перший погляд може здатися звичайною, стандартною. Коли після фінального свистка матчу з “Удінезе” Пеллегріні, Манчіні та деякі інші гравці “Роми” підійшли до Курви Суд, щоб подякувати їй, у відповідь вогні почули слова: “Ми вболіваємо тільки за цю футболку!”

Атлетик”

Баски відмінно стартували в Ла Лізі та перебувають на третьому місці турнірної таблиці. У грі 6-го туру “Атлетик” здолав “Сельту” (3:1), причому зробив це без Ніко Вільямса – його не виявилося навіть у заявці. Але в заявку на гру з “Ромою” Вільямс-молодший потрапив. Відновився й основний воротар команди Юлен Агірресабала, який був замінений у перерві матчу з “Сельтою”. Незважаючи на це, гості візьмуть із собою одразу трьох воротарів – про всяк випадок, щоб уникнути непередбачуваних обставин. А ось найкращий бомбардир команди Сансет у Рим не поїхав через травму підколінного сухожилля.

Що цікаво, лише 8 гравців із нинішнього складу басків мають за плечима досвід виступів у єврокубках (Де Маркос, Іньякі Вільямс, Еррера, Нуньєс, Йєрай, Лекуе, Весга та Галаррета). При цьому Даніель Вівіан і Ніко Вільямс уже встигли стати чемпіонами Європи.