Генуя. “Луїджі Ферраріс”
“Дженоа” – “Сампдорія” 1:1, пен. 5:6
Голи: Пінамонті 9 – Боріні 84

“Дженоа” та “Сампдорію” розділяла ціла ліга. Обидві з початку сезону набрали по п’ять очок, причому перша – у Серії А, а друга – у Серії Б. Перша йде у своїй лізі 16-ою, друга – 17-ою. Тобто начебто ясно, хто тут був фаворитом. Однак в дербі, а особливо в Генуезькому, фаворитів ніколи немає. Тут особливо часто перемагає аутсайдер.

Якщо судити з останніх днів, аутсайдером “Дорія” і не надто була. Андреа Соттіл замінив Андреа Пірло на посаді головного тренера, в перших двох матчах ліги не перемагав, але в третьому, 21-го вересня, якраз переміг. А ось єдина перемога Альберто Джилардіно залишилася у серпні. З того часу – дві поразки та нічия за одного забитого на 96-ій хвилині.

Дербі вийшло, як завжди, спекотним. З десятьма жовтими картками та однією червоною. Червону отримав Сімоне Романьолі з “Сампдорії” у доданий час за зрив виходу віч-на-віч (додаткового часу в цьому раунді немає, після основного – одразу серія пенальті). Та ще вдень у місті почалися сутички вболівальників з пораненими та заарештованими.

“Дженоа” почала краще. Воротар “Сампдорії” Сільвестрі відбив удар Вітіньї. Але його партнера в атаці Пінамонті вже не спромігся. Помилився той самий Романьолі, втративши м’яч, Андреа пробив низом перед лінією штрафного майданчика та присвятив гол важко травмованому Руслану Маліновському.

Кода мало не відповів, але замкнув простріл в центр воріт. Наприкінці тайму воротар “Дженоа” Леалі ледве витягнув удар Ла Гуміни, відбив удар Коди. А ось в другому таймі “Сампдорія” не могла знайти таких моментів. Її суперник закрився в обороні (35 відсотків володіння м’ячем у матчі) і начебто спокійно котив гру до перемоги.

І все ж таки докотити не вдалося. Тутіно розумно пропустив, Боріні, що вийшов на заміну, пробив звідти ж, звідки й Пінамонті, і також низом і в кут. А потім у серії пенальті номінальний господар поля Міретті пробив неточно, Бенедетті – в центр, а колишній гравець “Сампдорії” Дзанолі в ударах на виліт – в кут, але слабко, і Сільвестрі відбив.

Попередній кубковий матч виграла “Дженоа” в 2020-му році. Але попередні два у лізі – “Сампдорія”. Виходить, вона продовжила серію у всіх турнірах. А ще розпочала серію перемог проти всіх в Кубку у серії пенальті, адже у попередньому раунді так само вибила “Комо”. Тепер чекає “Рома” в гостях.