Ліга Європи, 1-й тур
Ліон, Парк Олімпік Ліонне
Ліон – Олімпіакос 22:00
Трансляція – Megogo

Ліон

Більше за “Ліон” у Франції влітку на трансфери витратив ПСЖ, а за збитками “ткачі” навіть випередили беззмінних чемпіонів. Втім, багато хто з цих інвестицій викликає великі питання. Як, скажімо, 32 млн євро за Ніакате або 28 млн за вінгера Ернеста Нуама з другої ліги Бельгії. І витрачені гроші очікувано не дали миттєвих результатів.

У “Олімпіка” був важкий календар у чемпіонаті на старті сезону. Але їхню убогу форму це не виправдовує. У 5 турах із позитивних результатів – вольова перемога над “Страсбуром” (4:3) і нічия на виїзді у “Ланса” (0:0). При цьому був провал у Ренні (3:0), безнадійно програний матч “Монако” (0:2) удома та епічний злив “Марселю” (2:3) за гри в більшості 85 хвилин. Такими темпами П’єр Саж надовго не затримається.

З хороших новин – повністю спорожнілий лазарет. Неманья Матич прикриє трійку центрбеків разом із Толіссо і Какре. А попереду очікується пара Ляказетт – Орбан, які провели разом 2 гри.

Олімпіакос

“Олімпіакос” минулого сезону фінішував лише третім у грецькій Суперлізі, але кампанія все одно була визнана суперуспішною завдяки тріумфу в Лізі конференцій. Після призначення Хосе Луїса Менділібара команда видала блискучу серію в плей-оф, обігравши у вирішальних боях спочатку “Астон Віллу” Уная Емері, а потім і “Фіорентину” у фіналі.

Менділібар таким чином вкотре підтвердив своє реноме кубкового тренера, адже сезоном раніше він взяв Лігу Європи з “Севільєю”. Баск завжди може підготувати якісний план на окрему гру і гнучкий тактично, але ось із системним футболом у нього є деякі проблеми.

До Франції не полетіли капітан команди Гіоргіс Масурас і основний ЦЗ Панайотіс Рецос. Масураса може в старті замінити екс-гірник Вілліан. Роман Яремчук поки виходить тільки на заміни, ексдинамівець Желсон Мартінш травмований.

Орієнтовні склади

Ліон: Перрі – Мата, Чалета-Цар, Тальяфіко – Мейтленд-Найлз, Какре, Матич, Толіссо, Абнер – Орбан, Ляказетт

Олімпіакос: Цолакіс – Нтой, Карму, Ортега – Ессе, Гарсія, Бакулас, Шікінью, Вельде – Ель Каабі