Екс-гравець збірної Німеччини Лотар Маттеус заявив, що не віддав би “Золотий м’яч” Вінісіусу Жуніору.

Раніше іспанська газета Marca повідомила, що вінгер “Реала” отримає приз найкращому футболісту року за версією France Football, і вже знає про це.

– Якщо чутки про те, що Вінісіус Жуніор виграє “Золотий м’яч”, вірні, для мене це не буде великим сюрпризом. Під час голосування ті, хто забиває голи, завжди привертають більше уваги, ніж інші. Вигравши Лігу чемпіонів і чемпіонат Іспанії з мадридським “Реалом”, він завоював титули, які виправдовують цю нагороду.

У моєму особистому рейтингу найкращих футболістів світу цього року Вінісіус опинився б тільки на третьому місці. На мій погляд, Родрі заслужив “Золотий м’яч” більше, ніж Вінісіус. Він був мозком і лідером збірної Іспанії, яка виграла чемпіонат Європи, а також виграв Прем’єр-лігу з “Манчестер Сіті”. Ці два титули його команди виграли завдяки його сильним виступам. Ось чому я вважаю його найвидатнішим гравцем року.

На другому місці в мене був би Джуд Беллінгем. Як і Вінісіус, він виграв Лігу чемпіонів із мадридським “Реалом”, а також був одним із найкращих гравців на чемпіонаті Європи. Не в останню чергу завдяки його голам збірна Англії вийшла у фінал проти Іспанії та посіла друге місце на Євро. Ось чому мій п’єдестал найкращих футболістів світу такий: Родрі, Беллінгем і потім Вінісіус.