В поєдинку 1/8 фіналу ЧС-2024 з футзалу збірна України зустрічалася із Нідерландами. Гра проходила у Ташкенті.

Збірна Нідерландів вп’яте бере участь у фінальній стадії. Найкращий результат – друге місце у 1989 році. А востаннє Нідерланди виступали на Чемпіонаті світу аж у 2000 році.

На груповому турнірі обидві команди посіли друге місце. Україна розгромно поступилася Аргентині, але потім виграла в Анголи та Афганістану. Нідерланди проти Узбекистану та Коста-Ріки зіграли внічию і в останньому турі перемогли Парагвай.

Україна та Нідерланди зустрічалися у кваліфікації до ЧС. Першу гру виграла Україна – 4:2, а протистояння в Нідерландах завершилося внічию.

Суперники обережно розпочали гру, адже розуміли ціну помилки. Перша акцентована атака українців завершилася голом. Після передачі Абакшина в порожні ворота відправив м’яч Зварич – 0:1. Шикарна комбінація Корсун-Абакшин-Зварич. У Нідерландів варто відзначити епізод з ударом Бухарі, але блискуче зіграв Сухов. Міг збільшувати перевагу нашої збірної Микитюк, але м’яч після його удару влучив у поперечину.

У першому таймі було багато перспективних атак у нашої збірної, але забити ще не вдавалося. Наприкінці тайму нам відверто пощастило, коли Уаддух влучив у стійку. Перший тайм закінчився з рахунком 0:1.

Відразу після перерви потужно пробивав Корсун, але влучив у поперечину. Активний початок другої половини зустрічі у виконанні підопічних Косенка, але вдруге забити ніяк не вдавалося. У грі збірної Нідерландів було багато сумбуру.

На жаль, в середині другого тайму українці пропустили. Помилкою у захисті скористався Бузамбу, який холоднокровно переграв голкіпера. Свої моменти не реалізували і пропустили. Дуже швидко наші хлопці знову вийшли вперед. Сухов підключився до атаки і віддав на Мельника, який переправив м’яч у сітку – 1:2. Українці не зупинялися на досягнутому і намагалися забити ще. Крапку у матчі поставив все той же Мельник – 1:3.

У підсумку, Україна гратиме у чвертьфіналі!

ЧС-2024 з футзалу. 1/8 фіналу

Нідерланди – Україна 1:3

Голи: Бузамбу (29) – Зварич (6), Мельник (31, 40)

Нідерланди: Куюк – Кретер, Моссауї, Бухарі, Бузамбу – Кеє, Кеяр, Аттахірі, Чіх, Буюзан, Белхадж, Мартінус, Уаддух – Спігт

Україна: Сухов – Зварич, Корсун, Семенченко, Абакшин – Швед, Жук, Чернявський, Шотурма, Микитюк, Мельник, Фаренюк – Ципун, Савенко