Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких поділився очікуваннями від протистояння киян з «Лаціо».

– Чи боязко за оборону «біло-синіх» в матчі з італійцями?

– Не страшно. А чому має бути страшно? Там ж нові гравці не з’являться. Ті, хто є, ті і будуть використовуватися. Думаю, з «Лаціо» буде зовсім інша гра ніж із «Рухом». У Німеччині буде свій вболівальник, все-таки там багато наших, прийдуть і підтримають. Як буде – так буде. З «Лаціо», думаю, можна грати, і потрібно грати.

Настрій буде позамежний. Думаю, тренерський штаб мотивує. Хоча в таких іграх мотивувати і не треба. Я не розумію, як в Лізі Європи можна мотивувати футболіста – для мене це незрозуміло. Потрібно просто готуватися до гри, вибирати план, в який футбол грати з цим суперником і визначати склад. Хлопці повинні рвати і метати. Яка ще мотивація має бути, як не єврокубки?

– «Динамо» давно не грало проти представників топ-5 ліг. Як ви можете оцінити перспективи киян проти «Лаціо»?

– Шанси – 50 на 50, гра покаже. Розумієте, можна атакувати 80 хвилин на чужій половині поля і не забити, пропустивши при цьому 1-2 атаки чи стандарт та програти 0:1 чи 0:2. Такі ігри бувають, звичайно. Як там складеться – я не знаю, і ви також не знаєте, напевно. Але те, що гра буде цікавою, – це точно.

Те, що мало таких матчів, – згоден. Коли немає супротиву на такому рівні, коли ти весь час перебуваєш в тонусі під таким тиском, – це погано, мало практики в таких іграх. «Динамо» – досвідчена команда, майже щороку бере участь в таких престижних турнірах. Так, багато молоді й можливо цей досвід є не у всіх достатній, але є хлопці, які достатньо досвідчені та які пройшли подібні турніри. Подивимося. «Лаціо» проти «Динамо» не буде легко, це однозначно.

– У 1999 році ви грали за «Динамо» проти «Лаціо». Які у вас спогади про протистояння з римлянами?

– Ой, це було 25 років тому. Тоді «Лаціо» був дуже грізним за іменами, світового рівня. Пам’ятаю, тоді 2:1 ми програли. Заслужено, до речі. За грою ми виглядали достатньо впевнено і непогано, але сталося так, як склалося. Зараз «Лаціо» у якому стані – я не знаю. Давно його не бачив. Грати можна з будь-яким суперником, але головне – правильно вивчити та вибудувати стратегію, яка принесе успіх в тій чи іншій грі.