“Шахтар” на “Арені Львів” зустрівся з “Оболонню” в заключному матчі 7-го туру УПЛ.

УПЛ, 7-й тур.

Шахтар Донецьк – Оболонь Київ 4 : 0.

1 – 0. Бондаренко – 17.

2 – 0. Траоре – 67.

3 – 0. Судаков – 79.

4 – 0. Невертон – 90.

Динамо у неділю не змогло перемогти Рух, чим подарувало шанс Шахтарю. “Гірники” відставали аж на сім очок, однак перемога над Оболонню дозволила б скоротити дистанцію. Враховуючи, що у киян є гра в запасі, донеччани взагалі не мали права на осічку.

Звісно ж, підопічні Маріно Пушіча вважались фаворитами. У перші 15 хвилин цього не було помітно, але вже на 17-й “помаранчево-чорні” відкрили рахунок. Все почалося з класного розрізного пасу Судакова, внаслідок якого Егіналду влетів у штрафний та прострілив. Захисники вибили м’яч на кутовий, який і призвів до взяття воріт.

Шахтар забив красиво. Після розіграшу й подачі м’яч відскочив на Тобіаса, а той виконав бісіклету – от тільки це був не удар, а гольова передача на лінію карного майданчика. Туди прибіг Бондаренко, який пробив у дотик. 1:0!

На 35-й хвилині Артем міг і подвоїти перевагу, прийнявши пас від Судакова й прокинувши сферу повз Дубка й Стасюка. Бондаренко вискочив на рандеву з голкіпером, однак Федорівський парирував його удар. Подальший кутовий завершився замиканням Криськіва – втім, Дубко зупинив м’яч на лінії воріт!

Ось і вся гострота біля воріт Оболоні в першому таймі. Кияни ж зуміли огризнутись дальнім пострілом Груші. Сфера промайнула у метрі над поперечкою.

По-перерві Шахтар став діяти агресивніше. Підопічні Маріно Пушіча активніше діяли у зонах завершення й значно частіше заходили у штрафний, хоча до 64-ї хвилини команда могла забивати тільки з дистанції. Двічі Федорівський парирував удари Зубкова метрів з 20-ти, а ще одного разу з такої ж дистанції крутив Бондаренко. Голкіпер дістав м’яч з-під дальньої стійки.

Зрештою, тиск “гірників” вилився у нові голи. На 67-й хвилині Криськів відкрився під проникний пас Азарова й прострілив Судакову, а той пробив у підкаті з меж штрафного. Киян врятувала штанга, однак на добиванні опинився Траоре. 2:0!

На 78-й же Георгій відзначився і сам. Хавбек прийняв скидку від Траоре, легко обійшов Карася, хитнув Приймака у штрафному та поцілив у лівий нижній. 3:0! Таким чином, Судаков став залученим до трьох голів Шахтаря.

Крапку в зустрічі поставив Невертон, який оформив ефектний слалом з лівого флангу до лінії півкола. Після цього бразилець вистрілив під праву стійку, встановивши остаточний рахунок – 4:0! “Гірники” святкують розгром, набирають 12 очок і підіймаються в топ-4 УПЛ. Оболонь залишається на дні.