Італійці нарешті задоволені грою Артема Довбика і називають його (разом із Дібалою) найкращим гравцем команди як у матчі з “Удінезе”, так і взагалі цього сезону.

Вболівальники “Роми” не просто задоволені яскравою та результативною грою Довбика, але й дивуються з того, що Артем завжди готовий віддати передачу на партнерів по команді, якщо вони перебувають на ударній позиції, що нетипово для центрального форварда, особливо у Серії А. Довбик не просто націлений на ворота, але й уміє аналізувати ситуацію на полі, чим вирізняється серед інших форвардів у сучасному футболі.

Alea: Довбик – найдивовижніший форвард у сучасному футболі. Скільки матчів із ним подивився, не можу ніяк перестати дивуватися. У той момент, коли 90% нападників будуть бити по воротах навіть із найгіршої позиції, українець віддає несподіваний пас на партнера по команді. У “Ромі” до такого ніхто не звик, тому не використовують чудові передачі Довбика. Деколи мені здається, що гравці “Роми” недостатньо розумні для того, щоб грати з Довбиком.

Mastro: Довбик вже настільки звик бути найкращим у “Жироні”, що його навіть не тішать нагороди найкращого гравцям матчу у “Ромі”. Напевно, українець просто розуміє, що він справді найкращий у цій команді, окрім Дібали.

Galeffi: Довбик не просто потужний, він бореться за кожен м’яч. Пенальті – це теж на 99% заслуга українця! Він поборовся за м’яч у тій ситуації, в якій багато хто б навіть не подумав бігти у бік м’яча. Це саме той характер, який притаманний чемпіонам.

Nurani: Усі три голи було забито завдяки Довбику. Він ніби зняв із себе тягар відповідальності за результат і просто почав грати так, як він уміє це робити. А вміє він грати дуже добре!

Werewolf: Мені шкода Довбика. Він надто добре думає про партнерів за командою. Вони сподіваються, що українець сам забиватиме голи, а не віддаватиме на них передачі. Багато наших футболістів виглядають просто ганебно на тлі Довбика.

Tunque: Артем заслужив бути найкращим. Поки що тільки він та Дібала тягнуть “Рому” з дна турнірної таблиці. Якби не ці два гравці, то наш клуб швидше прагнув просто не вилетіти із Серії А.

Pablo: Гол, результативна передача та ще один вкрадений арбітрами гол. Нехай його навіть не зарахували, але забив українець красиво. Чудовий Довбик показав свій реальний рівень гри.

Tosti: Якщо Довбик так добре гратиме, то він не затримається у “Ромі”. Нашому клубу нема чого запропонувати топ-гравцям. Хочеться вірити, що новий тренер зможе налагодити гру команди, але поки що “Рома” має дуже скромний вигляд. Сьогодні був перший відносно добрий матч.

Romanista: Приберіть із “Роми” Довбика та Дібалу і ви побачите команду рівня Серії В. Занадто багато “пасажирів” у нашому клубі, вони не дозволять “Ромі” розвиватися і ставити перед собою серйозні завдання.

Simone: Партнери по команді створюють мало моментів для Довбика, тому йому не лише доводиться самому щось вигадувати, щоб забивати голи, а й створювати гольові моменти для інших футболістів.

DDR: Я дивлюся на Довбика та відчуваю, що саме так виглядає нападник команди, яка хоче стати чемпіоном. Нам би ще 3-4 футболісти такого високого рівня, ми б склали конкуренцію “Інтеру” у боротьбі за золоті медалі.

Infernal_Dogs: Тиждень звільнення Де Россі та призначення Юрича завершується гучною перемогою над “Удінезе”. Гарний гол Довбика, потім він допомагає Дібалі заробити пенальті та ще й віддав гольовий пас на Бальданці. Фантастика!

Jaco: Довбику потрібен час на адаптацію до нової ліги, нової команди, нових суперників. Наразі смішно згадувати, як фанати почали критикувати українця після перших матчів без голів.

Adony: Довбик в ігровій схемі Юрича може бути дуже небезпечним, він може стати найкращим бомбардиром Серії А. Сьогодні він продемонстрував, на що здатний зі своєю неймовірною фізичною силою. Продовжуй у тому ж дусі!

Leirba: Довбик нагадує мені Халка. Такий самий потужний, холоднокровний і впевнений у собі. Залишилося лише пофарбувати себе у зелений колір. Зупинити такого форварда дуже важко.

Yoyo: Напевно вже всі звернули увагу на те, що Довбик практично не святкує, коли забиває голи. Таке відчуття, що він почне посміхатися лише якщо заб’є хоча б три голи. А якщо заб’є 4 чи 5, то ми зможемо побачити справді щасливого Довбика.

Lorenzo: Виявилося, що достатньо поміняти тренера, щоб команда почала грати у футбол. Лідером цієї команди стає Довбик. Помітно, як його поважають партнери по команді, як прагнуть поговорити з ним і стежать за тим, що він робить.

Alessandro: Щороку одна й та сама історія. Тренера звільняють і в першому ж матчі ми виграємо. Уболівальники, які ще вчора готували всіх гравців продати, одразу мріють про чемпіонський титул. Заспокойтесь. Це лише перша перемога в сезоні. У нас реально є два гравці високого рівня – Дібала та Довбик. Якщо новий тренерський штаб зможе змусити всю команду працювати на них, то можемо при певному везінні потрапити до Ліги чемпіонів, не більше.

Taboni: Коли я дивлюся на “Рому”, то не знаю, чого від неї чекати. Єдина впевненість сьогодні полягає в тому, що Довбик – це справжній танк, який просто неможливо зупинити. Якби не бойовий характер українця, то й сьогодні “Рома” не виграла б, упевнений у цьому на 100%.

Alper: Де зараз усі ті люди, які говорили про те, що “Довбик — це чудо одного сезону” і він провалиться у “Ромі”? Де всі ті, хто писав, що наш клуб купив поганого гравця, котрий навіть 5 голів за сезон не заб’є? Напевно, причаїлись у кущах, чекаючи, коли українець не заб’є, а “Рома” програє.