Манчестер Сіті у рамках 5-го туру АПЛ 2024/25 приймав Арсенал. Олександр Зінченко залишився поза заявкою, відновлюючись від пошкодження литки.

АПЛ, 5-й тур.

Манчестер Сіті – Арсенал 2 : 2.

1 – 0. Холланд – 9.

1 – 1. Калафйорі – 22.

1 – 2. Габріель – 45.

2 – 2. Стоунз – 90+8.

Вил: Троссард (Арсенал) – 45+7хв друга жовта картка.

Сьогодні, 22 вересня, Манчестер Сіті приймав на своєму полі Арсенал в рамках п’ятого туру АПЛ. Український захисник лондонців Олександр Зінченко не потрапив до заявки команди Мікеля Артети на цей матч через пошкодження.

Господарі поля повели в рахунку вже на старті гри. Савіньйо прокинув м’яч партнеру по команді, яким виявився Ерлінг Холанд. Він увірвався до штрафного майданчика та завдав дивовижного удару в правий нижній кут воріт.

Потім Арсенал відігрався та вийшов вперед. Спочатку Калафіорі знайшов вільну зону біля межі штрафного майданчика, зігравши у стінку із партнером по команді, та надіслав м’яч у сітку ударом впритул до правої штанги.

Потім Габріел, в штрафному майданчику, вистрибнув найвище назустріч подачі з кутового, яку виконав Букайо Сака та головою спрямував м’яч у ліву дев’ятку, повз воротаря.

А в кінці першого тайму другу жовту картку отримав Троссард та залишив лондонців у меншості на весь другий тайм.

На перерву команди пішли за рахунку 1:2.

Не зважаючи на повну перевагу Манчестер Сіті в другому таймі, підопічні Гвардіоли не могли забити рятівний м’яч аж до 98 хвилини. Тоді Стоунс зіграв першим на добиванні в штрафному майданчику Арсеналу, відправивши м’яч у сітку по центру воріт.

Фінальний свисток зафіксував нічию 2:2.

В наступному турі АПЛ Арсенал зіграє проти Лестера (28.09). Підопічні Артети займають четверту сходинку в чемпіонаті із 11-ма очками в активі.