Битва одних з лідерів турнірної таблиці, на даний момент. Недільний ігровий день очним протистоянням закрили житомирське “Полісся” Імада Ашура та черкаський ЛНЗ Андреаса Карраско.

УПЛ, 7-й тур.

Полісся Житомир – ЛНЗ Черкаси 1 : 1.

0 – 1. Топалов – 34.

1 – 1. Гуцуляк – 88.

У минулому турі Полісся вдома обіграло Верес, а ЛНЗ розписав нічию з ковалівським Колосом. У сьогоднішньому матчі Полісся могло вийти вперед уже на перших хвилинах: Назаренко закрутив кутовий з правого флангу в ближній кут, але Путря вдало ліквідував небезпеку.

Незабаром ЛНЗ мав чудову можливість відкрити рахунок, коли Топалов зіграв на дальній бік штрафного, де Пасіч випередив Волинця, але не влучив у дальній кут. Також Нонікашвілі пробив із штрафного, але м’яч пролетів над правим верхнім кутом. Полісся теж мало шанси забити: Гуцуляк пробив низом здалеку з правого флангу, але м’яч пройшов повз праву стійку. Відразу після цього Топалов опинився в офсайді на правому фланзі, а Момо в центрі штрафного пробив у Волинця.

У середині тайму Полісся могло забивати: Гуцуляк, завершуючи закидання на правий фланг штрафного, перекинув воротаря, але м’яч пролетів повз дальню стійку. Відразу після цього ЛНЗ вийшов уперед: після виносу подачі зі штрафного Яшарі в дотик скинув на Топалова, який миттєво переправив м’яч у лівий кут повз Волинця – 1:0! Цікаво, що Топалов забив вперше з сезону 2021/22, коли він виступав за Маріуполь.

Після перерви житомиряни активніше розпочали гру. На 57-й хвилині Кучеренко рятує ЛНЗ після удару Пайшао, до якого м’яч долетів після серії рикошетів. Гуцуляк на ближній стійці пробивав головою після подачі з правого флангу, але Кучеренко встиг дістав м’яч. Фантастичний момент для “вовків” виник, коли Мустафаєв потужним дальнім ударом зі штрафного влучив у стійку.

Наприкінці матчу ЛНЗ дав забагато простору для Полісся. Житомиряни не змогли цим не скористатися: Мустафаєв на дальній стійці отримав подачу з правого флангу і скинув м’яч на порожні ворота для Гуцуляка – 1:1!

На останніх хвилинах гри виникло кілька моментів: Гуцуляк потужно пробив по воротах, але спочатку підіграв собі рукою, а Кучеренко рятує ЛНЗ після потужного дальнього удару Лєднєва. Однак матч завершився бойовою нічиєю 1:1.