Полтавська «Ворскла» поступилася шотландському «Селтику» в стартовому матчі другого раунду жіночої Ліги чемпіонів-2024/2025.

На попередній стадії турніру українська команда в межах групи 10 Шляху чемпіонів здолала латвійський клуб РФШ (5:0) та угорський «Ференцварош» (2:0). За підсумками жеребкування в другому раунді «Ворскла» в боротьбі за путівку до групового турніру змагається із шотландським «Селтиком».

Сьогодні, 22 вересня полтавки провели номінально домашній поєдинок, який проходив у місті Ейрдрі. Уже на 5-й хвилині суперниці повели в рахунку, проте загалом гра йшла на рівних, і обидві команди мали чимало моментів. У другому таймі певною перевагою володіли шотландки, хоча й «Ворскла» не скористалася своїми можливостями, аби відігратися. Тож рахунок так і не змінився — 1:0 на користь «Селтику».

Українки матимуть шанс на реванш у матчі-відповіді, який відбудеться на цій же локації 26 вересня (початок — о 21:15 за київським часом).

12 переможців цієї стадії (сім — зі Шляху чемпіонів, п’ять — зі Шляху представників ліг) проб’ються до групового раунду. Автоматичні путівки туди отримали «Баварія», «Барселона», «Ліон» та «Челсі».

Нагадаємо, що «Колос» завершив свій виступ у першому раунді, де в групі 1 Шляху представників ліг поступився нідерландському «Аяксу» (1:4) та данському «Брондбю» (1:2).

Жіноча Ліга чемпіонів-2024/2025. Другий раунд

Шлях чемпіонів. Перший матч

«Ворскла» (Україна) — «Селтик» (Шотландія) — 0:1 (0:1)

Гол: Егню (5).

«Ворскла»: Самсон, Подольська, Корсун, Котик, Шайнюк, Левицька, Котяш (Войт, 77), Калініна (к), Кумеда, Радіонова (Кравець, 90+2), Кравчук.

«Селтик»: Догерті, Гейс, Кларк (к), Бруна Кошта, Кернер (Лоутон, 46), Кавана (С. Карстенс, 77), Росс, Ешворт-Кліффорд (Маканені, 90+2), Галлахер, Егню (Лоферськи, 77), Макгрегор.

Попереджені: Кумеда (27) — Ешворт-Кліффорд (27), Кавана (31).

22 вересня. Ейрдрі. Penny Cars Stadium.