Фіорентина дотиснула Лаціо (2:1) у 5 турі чемпіонату Італії 2024/25.

Зустріч команд з відвертими проблемами в захисній ланці. Єдиний кліншит за вісім зіграних поєдинків на двох здобули “фіалки”, яким допомогли подвиги Тераччано. Сьогодні в рамці воріт флорентійців легендарний Давід Де Хеа. За перший тайм 33-річний іспанець видав 4 сейви, але проти удару Жіли головою нічого не вдіяв. До слова, гольовий пас записав до свого активу Нуну Тавареш, не потрібний Арсеналу на позиції лівого захисника, за яку конкурує Олександр Зінченко.

Це вже 3 асист 24-річного португальця, який раніше дублем результативних передач відзначився проти Мілана. Цікаво, що на фланзі Тавереша діє екс-захисник донецького Шахтаря Додо. Бразилець за перший тайм створив 3 моменти своїми пасами. Фіорентина просто розривала центр штрафного майданчика, завдаючи удару за ударом з найнебезпечнішої зони. Кіну, Бове, Кольпані постійно щось заважало забити. Лаціо, що вже 25 вересня зіграє проти Динамо на старті основної фази Ліги Європи, показує всі свої вразливості й після перерви.

Альберт Гудмундссон за свої перші 100 секунд на футбольному полі після 2 місяців перерви одразу ж заробив пенальті. Ісландець, який ледь не вибив Україну з боротьби за Євро-2024, поставив першим ногу в межах штрафного. На неї бездумно наступив Гендузі. Сам же новачок Фіорентини й реалізував пенальті. Як же натхненно грає Гудмундссон, відразу змінилася картина зустрічі з його появою. Безумовно, Лаціо не припинив спроб втискати суперника у його штрафний. Дуже небезпечно ліворуч, де розривають Дзакканьї з Таварешем.

Однак Фіорентина стабільно огризається. Чергова націлена передача з правого флангу від Додо, Кін пробиває з кількох метрів прямо у Проведеля. Дзакканьї, як справжній капітан, ще й постійно підчищає спроби через екс-зірку УПЛ розірвати лівий край захисту Лаціо. Неймовірна серія ударів римлян. Гендузі спершу перевірив Де Хеа здалеку, а потім на кутовому пробив у стійку. Всі застигли, переглядаючи момент польоту м’яча, ніби у заповільненому повторі, але каркас воріт домашнього стадіону не підвів.

Фіорентина через жахливий останній пас загубила кілька перспективних контратак, які розганяв той же Гудмундссон. І все-таки Додо! Спершу заробив жовту картку для Патріка за грубий удар у ногу. А потім нестримний бразилець випередив Тавареша і змусив колишнього захисника лондонського Арсенала сфолити на лицьовій. Гудмундссон оформив дубль з пенальті. Це перша перемога Фіорентини в сезоні. Команда Раффаеле Палладіно набрала 6 очок і посідає 10 місце. У Лаціо 7 балів і 7 позиція.