Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про жахи війни, з якими зіткнулися українці після нападу Росії.

“Лише Путін називає війну спецоперацією. Насправді, це вторгнення на територію незалежної країни. Навіть ті, хто не знає історію, мають розуміти, що Україна та Росія – різні народи, нехай країни і межують. Кожна країна має свого президента, свій уряд, парламент, кордони. І коли одна країна повідомляє, що проводить спецоперацію проти іншої країни, це означає одне – війну, атаку на незалежну націю.

Коли я був в Україні, то бачив, як ракета пролітає в мене над головою і потрапляє у найбільшу телевежу в Києві, за два кілометри від мого будинку. Я йшов у магазин, коли це сталося. Величезний яскравий спалах у небі, будинки гойдаються.

Ракети постійно прилітали по житлових будинках Києва, Одеси, Миколаєва, по будівлях інфраструктури Львова, по Західній Україні. Росіяни зрівняли із землею Маріуполь, там не залишилося жодної цілої будівлі. Дуже сильно постраждав Харків, місто з півторамільйонним населенням. Його звільнили зовсім недавно. Не кажучи вже про маленькі містечка…

Зараз ми єдині у боротьбі з ворогом. Раніше всередині країни були розбіжності, але зараз всі один за одного. Ми хочемо повернути мир на нашу землю, звільнити окуповані території, де люди не хочуть жити під російським прапором і підкорятися Путіну. Я пишаюся нашим народом і вірю у перемогу. Ми відновимо країну, я певен. Але зараз платимо надто високу ціну за те, що захищаємо Європу від нелюда. Занадто високу! Щодня гинуть чоловіки, жінки та діти”, – цитує Петракова FanDay з посиланням на Corriere dello Sport.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Однак ЗСУ та підрозділи територіальної оборони дають гідну відсіч ворогу.